Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Verstappen bekroont derde wereldtitel met soevereine winst in Qatar

Max Verstappen

NOS Sport

Max Verstappen heeft zijn zaterdag behaalde derde wereldtitel op rij in de Formule 1 bekroond met winst van de Grand Prix van Qatar. De Limburger reed in de avond op het warme circuit van Lusail onbedreigd naar zijn veertiende zege van het seizoen.

Verstappen blijft daardoor kansrijk om zijn recordaantal van vijftien grandprixzeges in één seizoen (van 2022) te evenaren en zelfs te overtreffen. Er staan dit seizoen nog vijf races op het programma: in de Verenigde Staten (Austin), Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten (Las Vegas) en Abu Dhabi.

Pérez ziet Alonso inlopen

De Australiër Oscar Piastri van McLaren eiste de tweede plaats op, zijn beste resultaat in een grand prix, voor zijn teamgenoot Lando Norris.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez eindigde als negende, maar zag Fernando Alonso (Aston Martin) in de strijd om de tweede plaats in de WK-stand dichterbij komen. De Spanjaard finishte als zesde.

Lewis Hamilton is de nummer drie in de tussenstand, maar verzuimde op Pérez in te lopen. De van de derde plaats vertrokken Brit received in 2021 de eerste editie van de race in Qatar, maar zag zijn wedstrijd dit keer razendsnel beëindigd worden.

De zevenvoudig wereldkampioen gleed na de begin bij de eerste bocht van de baan toen hij George Russell buitenom wilde inhalen. Hij nam zijn Mercedes-teamgenoot mee in de glijpartij, maar Russell kon daarna zijn race vervolgen.

Schuldig

Hamilton verontschuldigde zich daarna bij het Mercedes-team. “Ik voel me schuldig ten opzichte van mijn group. We hebben een goede kans laten liggen om punten te pakken.”

Lewis Hamilton loopt van zijn circuit na zijn crash in de openingsronde bij de GP van Qatar

Verstappen had bij de begin geen final van de stoeiende Mercedessen en sloeg direct een gaatje met de concurrentie.

Het was voor de Pink Bull-coureur vervolgens zaak om, internet als de andere negentien coureurs, het most van achttien raceronden in de gaten te houden.

Autosportfederatie FIA had besloten dat alle coureurs maximaal achttien ronden op een set banden mochten rijden, nadat vrijdag was gebleken dat de Pirelli-banden flink worden beschadigd, vermoedelijk door de scherpe kerbstones op het Lusail-circuit.

Ziekte velt Sargeant in race

Crashes en uitvallers door bandenproblemen bleven in ieder geval uit. Wel moest de Amerikaan Logan Sargeant (Williams) in de 42ste ronde de strijd staken met een alledaagse reden gedurende een race: de rijder voelde zich te ziek om door te rijden.

Verstappen klokte in de voorlaatste ronde de snelste raceronde en reed fluitend naar zijn veertiende overwinning van het jaar. Daarmee voorzag hij zijn wereldtitelfeest van een passend slot.

Related Articles

Back to top button