Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Defensieve zorgen bij Ajax: topaankoop stelt teleur, kompaan grossiert in zelfmoordballen en again staat liever centraal | Nederlands voetbal

Ajax werkt ook met flinke defensieve zorgen naar de kraker tegen AZ toe. Na de 1-1 tegen AEK Athene is de ploeg van coach Maurice Steijn de meest onder vuur genomen Europa League-deelnemer. Daarvan stelt de topaankoop teleur, grossiert diens nieuwe kompaan in zelfmoordballen en staat de linksback liever centraal.

Terwijl analytici het duo fileerden, liet Steijn in de OPAP Enviornment weten greatest een duurzaam koppel te zien in Josip Sutalo en Gaston Avila. Zij speelden in Athene voor de tweede keer samen. Was het in Waalwijk Sutalo die zich vaak geen raad wist met de bal, daar gunde Avila met onbegrijpelijke passes de Griekse kampioen een paar grote kansen. Dat zag ook Steijn, die erkende af en toe additional hartkloppingen van te krijgen.

,,Zij zijn nog wat onwennig. Aan de bal moet het absoluut beter. Avila neemt met zijn inspeelpass bijvoorbeeld greatest wat risico. Dat willen we ook en daar zaten een paar geweldige tussen, maar we moeten af van de riskante cross door het centrum. Door dat soort ballen kun je de wedstrijd zomaar verliezen.”Nog nooit leed een verdediger die meer dan honderd passes verstuurde in een Europese competitie zoveel balverlies als Avila donderdag tegen AEK. Reden voor Steijn om de Argentijn na twee wedstrijden te passeren is dat allerminst.

,,Ik zie Sutalo en Avila als een duurzaam koppel. Avila is kopsterk en slim, een echte Argentijn die we in mijn ogen momenteel wel kunnen gebruiken. En ik wil werken aan vastigheid. Het kan greatest zo zijn dat Jorrel Hato en Avila een keer van plek wisselen, maar de achterste vier blijven wat mij betreft voorlopig staan.”

Avila als centrale mandekker

Steijn paste Avila in tegen RKC. Niet als linksback, waar hij kampioen werd met Antwerp, maar als centrale mandekker. De coach liet voor de Europa League-clash andermaal weten daarmee gehoor te hebben gegeven aan de wens van Avila, die zou hebben aangegeven zich centraal prettiger te voelen.

Daarvoor liet Steijn het lichtpunt van de eerste maanden, Jorrel Hato, verhuizen naar hyperlinks. Wat het expertise daarvan vindt? ,,Ik sta liever centraal.” En over het geschutter van collega-verdedigers: ,,Iedereen kan fouten maken, maar soms zijn het fouten waarvan ik denk: die moeten wij achterin niet maken.”

Jorrel Hato. © Professional Pictures / Stefan Koops

In de Griekse heksenketel creëerde Ajax weliswaar voldoende kansen, maar ontsnapte het ook vaak genoeg, door geweldige reddingen van Jay Gorter ook. Van alle keepers in de Europa League, kreeg hij in de eerste twee speelronden de meeste ballen op zich afgevuurd.

Voor Steven Berghuis, die met Ajax sinds eind augustus op een officiële zege wacht en weet dat nu in AZ, Utrecht, Brighton en PSV een loodzwaar programma volgt, was het reden om nog eens treffend de noodklok te luiden. ,,We kregen weer dertien schoten op doel tegen. Dat zijn er veel te veel. Op de lange termijn zullen we op deze manier zulke wedstrijden niet winnen.”

Related Articles

Back to top button