Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Pegula naar halve eindstrijd WTA Finals na imponerende zege op Sabalenka

Jessica Pegula in actie tegen Aryna Sabalenka

NOS Sport

De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals. In Cancun was de nummer vijf van de wereld in twee units (6-4, 6-3) te sterk voor de vrouw die de wereldranglijst aanvoert, Aryna Sabalenka.

Na vier opeenvolgende nederlagen zonder ook maar een set te winnen, nam Pegula snel de regie in haar zesde ontmoeting met de Belarussische. Toch zal ze even flink gezweet hebben toen Sabalenka, de verliezend finaliste van vorig jaar, van 5-2, terugkwam naar 5-4.

Desondanks bleef Pegula koeltjes en pakte ze de eerste set toen Sabalenka de bal in het internet sloeg.

In de tweede set liep de Amerikaanse vlotjes uit naar een 4-0 voorsprong, maar wederom was het Sabalenka die zich terugknokte tot 5-3. In de laatste sport moest Pegula er heel arduous voor werken, maar op haar zevende matchpoint was het uiteindelijk toch raak.

Rybakina ontdoet zich van Sakkari

Jelena Rybakina was in de andere groepswedstrijd met 6-0, 6-7 (4), 7-6 (2) Maria Sakkari de baas. Beide speelsters hadden hun eerste wedstrijd verloren en moesten winnen om nog uitzicht te houden op de laatste vier. De Kazachse nummer vier van de wereld walste in de eerste set over de Griekse nummer negen heen.

Jelena Rybakina in haar partij tegen Maria Sakkari

Sakkari deed wat terug door de tweede set in een tie-break te winnen en in de derde set kreeg ze bij een 4-4 stand twee kansen om de opslag van Rybakina te breken. Dat lukte haar niet, waarna Rybakina in de beslissende tie-break toesloeg door snel een 6-0 voorsprong te pakken en de wedstrijd zo naar zich toe te trekken.

Dankzij haar overwinning is Pegula zeker van een plaats bij de eerste twee van groep Bacalar. Sabalenka gaat komende nacht samen met Rybakina uitmaken wie zich als tweede van de groep magazine gaan opmaken voor de halve finales. Sakkari is na twee nederlagen uitgeschakeld voor een plek bij de laatste vier.