Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Wrakingskamer beoordeelt verzoek Taghi • AI-top in Verenigd Koninkrijk

NOS Nieuws

Goedemorgen! Vandaag beoordeelt de wrakingskamer het verzoek van de advocaten van Ridouan Taghi om de rechters in het Marengo-proces te vervangen en in het Verenigd Koninkrijk is er een prime over kunstmatige intelligentie.

Eerst het weer: in de kustgebieden is het bewolkt en valt af en toe lichte regen. Landinwaarts is het droger en kan de zon even doorbreken. Later vandaag vanuit het zuidwesten opnieuw regen. Er staat een matige tot krachtige zuidenwind en het wordt 14 tot 16 graden.

Het weer van woensdag 1 november

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De wrakingskamer behandelt in de rechtbank Amsterdam de wrakingsverzoeken van de advocaten van Ridouan Taghi en die van medeverdachte Mao R. De advocaten van Taghi zeggen dat ze geen vertrouwen meer hebben in de rechters in het grote Marengo-proces.
  • Premier Rutte vervolgt zijn bezoek aan Maleisië. Hij spreekt vandaag onder anderen zijn ambtgenoot Anwar over een samenwerking om palmolie duurzamer te maken.
  • Sil A., een militair van het Korps Commandotroepen, krijgt op de tweede zittingsdag van zijn strafzaak over de smokkel van 260 kilo cocaïne en de handel in enkele honderden wapens te horen welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist.
  • In het Verenigd Koninkrijk begin de AI Security Summit, een tweedaagse prime over kunstmatige intelligentie. Wereldleiders gaan in gesprek over wat voor internationale regels er moeten komen voor kunstmatige intelligentie. Ook leiders van techbedrijven komen langs, bijvoorbeeld de oprichter van ChatGPT.

Wat heb je gemist?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de 27 Nederlanders in Gaza en hun directe familieleden gisteravond geïnformeerd over de mogelijke grensopening tussen Egypte en de Gazastrook: “Zoals eerder gemeld staat er in het geval van opening van de grens een staff in Egypte klaar om de Nederlanders op te vangen en bij te staan.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Tijdens het debat van NOS op 3 speelden lijsttrekkers Frans Timmermans en Pieter Omtzigt samen het spel 30 seconds, maar dan in één minuut. Of ze een beetje konden samenwerken zie je hier:

Samenwerken voor een topscore: Timmermans en Omtzigt spelen ’30 seconds’

Related Articles

Back to top button