Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Auto

Leapmotor maakt de sprong naar Europa

Stellantis is de laatste weken veel in het nieuws op Dagelijksauto. Het autoconcern met meer merken dan Ryan Reynolds probeert op iedere manier de Chinese language invasie van goedkope EV’s tegen te gaan. Wij schreven al over de Fiat Panda als funds EV en ook de nieuwe goedkope Citroën C3 is al voorbij gekomen. Nu heeft het concern een nieuwe methode bedacht: in the event you can’t beat them, purchase them!

Leapmotor onderdeel van Stellantis

Geloof het of niet, Stellantis heeft er wederom een nieuw merk bij. Vanaf 2024 zal het Chinese language Leapmotor onderdeel worden van het Stellantis concern, De rol voor het nieuwe merk is simpel, het verkopen van funds EV-modellen.

Het merk Leapmotor is niet geheel onbekend in Europa. In 2022 was Dagelijksauto het merk al tegengekomen op de Paris Motor Present met de T03. Een compacte vijfdeurs hatchback met een volledig elektrisch bereik van web iets minder dan 300 kilometer. In een interview laat Stellantis-CFO Natalie Knight doorschijnen wat het plan is voor het nieuwste merk binnen Stellantis. De klanten die zij willen aanspreken” kostenbewust zijn, maar toch de beste technologie willen”, aldus de CFO.

Price range en techniek

Leapmotor staat met deze gedachte duidelijk onderaan de ladder van het inmiddels 17-merken sterk concern. Maar dit hoeft niet perse te betekenen dat dit een slecht iets is. Vele innovatieve oplossingen in de auto-industrie zijn gekomen niet ondanks, maar dankzij kostenbesparing. De originele Fiat 500 had bijvoorbeeld een stoffen dak, omdat metaal na de tweede wereldoorlog te duur was. Renault wist dat het met de eerste generatie Twingo moest opvallen, ondanks het beperkte funds. Daarom koos het voor slechts vier opvallende exterieurkleuren en slechts één motorisering.

Welke producten er precise naar Europa zullen komen is nog niet bekend. Momenteel heeft Leapmotor de C01 sedan, de C11 SUV en de eerder benoemde T03 supermini. Waar het met de T03 een duidelijke rol kan vullen in Europa als funds EV, geldt dat minder voor de andere modellen. Zo promoot Leapmotors dat de C11 SUV van 0-100 in 3,94 seconden schiet en een groot panoramadak heeft.

Een ding is wel duidelijk, Stellantis wil in combinatie met Fiat en Citroën de markt voor goedkope EV’s gaan domineren in Europa. Het doel voor Leapmotor is om in 2030 ongeveer 500.000 modellen buiten China te verkopen.

Related Articles

Back to top button