Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Zeker negen Nederlanders huge in de Gazastrook, ministerie kan weinig voor ze doen

Inwoners van de Gazastrook op de vlucht

NOS Nieuws

Zeker twee Nederlandse gezinnen met in totaal negen personen zitten huge in de Gazastrook. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Beide households willen daar weg, zegt het ministerie.

Het ministerie kan weinig voor ze doen, zegt een woordvoerder. “De Nederlandse Vertegenwoordiging in de Palestijnse gebieden houdt zo goed mogelijk contact met deze households. We doen er alles aan om hen te helpen Gaza te verlaten.” Maar dat is op dit second niet mogelijk. De grenzen zijn dicht, ook voor mensen met een buitenlandse nationaliteit.

Het reisadvies is al een tijdje rood. “Dat betekent dat we ook vóór de huidige disaster alle reizen naar Gaza afraadden”, zegt de woordvoerder. “Daarbij hebben we steeds gewaarschuwd dat de Nederlands overheid niet of nauwelijks consulaire bijstand kan verlenen als je in dat gebied in nood komt.”

De 16-jarige Palestijns-Nederlandse Mohammed zit huge in Gaza. Hij was voor het uitbreken van de oorlog met zijn gezin naar het gebied gereisd om voor zijn oma te zorgen.

Mohammed vertelde het NOS Jeugdjournaal wat hij meemaakt:

Nederlandse Mohammed (16) moet weg uit Gaza: ‘Weet niet of je volgend uur nog leeft’

Related Articles

Back to top button