Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Chaos in Van Gogh Museum vanwege Pokémonkaarten

Een portret van Pikachu gebaseerd op een zelfportret van Van Gogh

NOS Nieuws

De samenwerking van het Van Gogh Museum en Pokémon heeft geleid tot chaos in de museumwinkel. Op beelden op sociale media is te zien dat volwassenen zich massaal op de Pokémonpromotiekaarten storten, die free of charge te krijgen zijn na een museumbezoek waarbij Pokémon-opdrachten worden uitgevoerd.

Zeldzame Pokémonkaarten worden vaak voor enorme bedragen verkocht: ze leveren soms wel tienduizenden tot honderdduizenden euro’s op. Omdat de Pokémonkaarten in het Van Gogh Museum een beperkte oplage hebben, verwachten handelaren dan ook dat deze kaarten veel waard worden.

On-line bieden sommigen de kaarten al voor honderden euro’s aan.

50-jarig bestaan

Het Van Gogh Museum werkt samen met Pokémon in de aanloop naar het 50-jarig jubileum van het museum. Het doel is het trekken van een nieuw publiek, zei directeur Emilie Gordenker bij de aankondiging van de samenwerking.

In het museum hangen tot start januari Pokémonschilderijen die zijn gebaseerd op bekende werken van Vincent van Gogh.

Op sociale media gaan beelden rond van de chaos in het Van Gogh Museum

De speciale promotiekaarten zijn niet alleen te krijgen in het Van Gogh Museum, staat op de web site van het museum. Ook in de officiële Pokémonwinkels ze verkrijgbaar. Het X-account van Pokémon laat weten dat de alle producten uit de collectie uitverkocht zijn. Op een later second zullen er nieuwe kaarten verkrijgbaar zijn.

Pokémon een na populairste sport

Pokémon werd voor het eerst in 1997 in Japan uitgezonden. De serie volgt de jongen Ash, en zijn sidekick Pikachu, terwijl ze reizen en aan Pokémonkampioenschappen meedoen.

Naast de serie bestaat de franchise onder meer uit videogames, kaarten, manga-strips, speelfilms en een tijdschrift. Ook bestaat er Pokémon-merchandise, van knuffels tot kleding. Het is na Tremendous Mario de populairste game-franchise ter wereld.

Related Articles

Back to top button