Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Waarschuwing van FIA voor Stroll vanwege wangedrag in Qatar

Lance Stroll

NOS Sport

Autosportbond FIA heeft Formule 1-coureur Lance Stroll van Aston Martin een officiële schriftelijke waarschuwing gegeven voor zijn wangedrag afgelopen weekeinde tijdens de Grand Prix van Qatar. De Canadees bood aan de FIA zijn excuses aan.

De 24-jarige Stroll uitte in Qatar zijn boosheid over het vroege uitvallen in de kwalificatierace door het stuurtje van zijn auto weg te smijten en zijn coach Henry Howe weg te duwen in de garagebox. Dat laatste gebeurde nadat Howe aan Stroll verzocht de juiste route zou afleggen, through de pitlane in plaats van through de paddock, onder meer voor een verplichte weging.

Nultolerantie

“De FIA hanteert een nultolerantie tegen wangedrag en veroordeelt alle acties die kunnen leiden tot fysieke intimidatie”, luidde de verklaring van de FIA.

“De FIA heeft nota genomen van zijn verontschuldigingen en heeft Stroll herinnerd aan zijn verantwoordelijkheden als coureur. Hij dient zich aan de sportieve en ethische gedragscodes te houden”, aldus de internationale autosportbond.

Related Articles

Back to top button