Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Sensatie: Newcastle United vernedert sterrenensemble Paris Saint-Germain in Champions League | Buitenlands voetbal

Kylian Mbappé en consorten hebben een dreun van jewelste geïncasseerd in de Champions League. De Franse topclub ging op bezoek bij debutant Newcastle United kansloos onderuit: het werd 4-1 op St. James’ Park.

Voor het voorste kwartet – Kylian Mbappé, Gonçalo Ramos, Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé – betaalde Paris Saint-Germain in totaal 380 miljoen euro, maar toch kon PSG geen vuist maken in Engeland. Through Miguel Almiron, Dan Burn en Sean Longstaff kwam de thuisploeg na vijftig minuten zelfs op een 3-0 voorsprong tegen de Franse bezoekers.

Lucas Hernandez maakte weliswaar de 3-1 namens PSG, maar daar bleef het bij wat betreft de Parijse aanvalsdrift. Fabian Schär bepaalde de eindstand met een geweldige uithaal in blessuretijd uiteindelijk op 4-1. Newcastle United is daardoor na twee speelronden de verrassende koploper in poule F van de Champions League. In diezelfde groep speelden het Borussia Dortmund van Donyell Malen en het AC Milan van Tijjani Reijnders (beiden in de foundation) met 0-0 gelijk.

Newcastle United is sinds 2021 in handen van een Saoedisch consortium en eindigde afgelopen seizoen verrassend als nummer vier in de Premier League. Daardoor speelt de Engelse membership voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 in de groepsfase van de Champions League.

FC Barcelona

In de poule van het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel, wiens elftal volledig ineenstortte en onderuit ging tegen Sjachtar Donetsk (2-3), boekte FC Barcelona een minimale zege op FC Porto. De treffer van Ferran Torres in de blessuretijd van de eerste helft was genoeg voor de Spanjaarden, die de geblesseerde Frenkie de Jong moesten missen. Gavi kreeg in de 93ste minuut nog zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.