Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Max Verstappen houdt concurrenten opnieuw simpel achter zich: ‘Nog een beetje beter dan verwacht’ | Sport

Met samenvattingOok aan het einde van de tweede coaching voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico was het de naam van Max Verstappen die bovenaan de tijdenlijst prijkte. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez werd er geoefend voor de kwalificatie en daarin kwam de Nederlander als ‘winnaar’ uit de bus, voor Lando Norris en Charles Leclerc. Ook regende het tijdens VT2 een paar keer heel licht.


Noud Bemelen


Laatste replace:
01:48

Met Valtteri Bottas op P4 en Daniel Ricciardo op P6 lieten niet enkel de ‘normal suspects’ zich zien in het tweede trainingsuur, maar helemaal bovenaan veranderde er niks in de rangschikking. Wereldkampioen Verstappen was met een 1.18,686 weer de snelste van het veld, na een inspanning op de softs. Heel ver weg was zijn naaste ‘belager’ Norris niet (+0,119s). De teller van de Brit staat inmiddels op twaalf podiumplaatsen zónder overwinning, één achter het ‘file’ van Nick Heidfeld, en de McLaren-coureur zou het dolgraag eens afmaken.

Dit was het snelste rondje van Max:

,,Er zijn wel een paar dingen die beter kunnen, maar dit was een positieve begin van het weekend. Eigenlijk nog een beetje beter dan we hadden verwacht, dus dat is niet verkeerd”, zei Verstappen na afloop. ,,De baan is erg glad en de banden zijn lastig te managen in de lange runs, dus er zijn nog wel wat dingen waar we naar moeten kijken. Tijdens de kwalificatie zal het morgen erg dicht op elkaar zitten, maar de racesnelheid is een ander verhaal.”

Tussen de relaxation van het veld waren de marges over één ronde klein, met de full top-16 binnen de seconde van Verstappen. Helemaal onderaan vonden we Fernando Alonso terug. De tweevoudig wereldkampioen maakte bij het uitkomen van bocht 9 een stevige schuiver, waarbij hij op fraaie wijze een crash wist te voorkomen. Gelukkig voor Aston Martin bleef het bij een spin, need met ook Lance Stroll ‘maar’ op P18 hebben ze binnen dat workforce nog heel wat werk te doen.

Bekijk het ‘momentje’ van Alonso:

Max Verstappen in actie. © AFP


01:00

Einde VT2

Daar is de geblokte vlag, we weten wat dat betekent. Max Verstappen reed ogenschijnlijk simpel opnieuw naar de snelste tijd, met achter zich Lando Norris en nog ietsje verder Charles Leclerc. Concludeer gerust dat de Nederlander ook in Mexico weer de te kloppen man is.

Om te beginnen zaterdag in de kwalificatie (23.00 uur)! Voordat het zover is wordt er vanaf 19.30 uur ook nog een keertje getraind; heel graag tot dan!

00:51

‘De regen neemt in kracht toe in de laatste sector’, aldus Pérez tegen het workforce. Het weerhoudt ze er nog niet van om lekker door te rijden.

00:45

Op Zhou en Stroll na is momenteel iedereen buiten en bezig aan een future. Dat buitje is naar het schijnt ook aan het naderen, dus ze willen zorgen dat ze hun programma hebben afgewerkt.

00:40

De snelste tijden liggen hoogstwaarschijnlijk achter ons. Verstappen is as we communicate bezig aan een run op mediums, met wat meer brandstof aan boord.

00:37

Er kan toch nog wel iets gaan vallen tegen het einde van de coaching. Ook aan de pitmuur kijken ze naar boven.


00:34

Met nog minder dan een halve coaching te gaan staat Verstappen binnen. Meerdere coureurs hebben eventjes het workforce opgezocht, maar er gebeurt ook nog altijd genoeg op het asfalt. Dat is echter niet meer in het kader van verbeteringen over één ronde.

00:30

De high 5 bestaat momenteel uit een Pink Bull, McLaren, AlphaTauri, Mercedes en Alpine, in die volgorde. Interessant.

Of wacht, daar is Pérez voor P3. Drie tienden geeft hij toch weer toe op Verstappen.

00:27

Verstappen haalt er maar weer een halve seconde af! Paars-paars-groen voor 1.18,686.

Wat kan Hamilton? Voorlopig niet heel veel. P3 op 0,338s.


00:25

Zo dan! Alonso houdt hem maar internet uit de muur! Wat een schuiver bij het uitkomen van bocht 9. De tweevoudig wereldkampioen gaat één keer in de rondte en redt hem dan mooi.


00:24

Ditmaal redt Albon het niet. Hij heeft een stevig momentje in de tweede sector. Teamgenoot Sargeant gaat naar P8.

00:21

Een paar coureurs staan inmiddels op het zachtste rubber. Piastri duikt onder Max’ toptijd, maar dat ging op punten met horten en stoten: 1.19,163!

REUTERS
© REUTERS

00:16

Met mediums eronder is Verstappen heeft Verstappen nu weer de snelste tijd geklokt: 1.19,511. Leclerc nadert hem even later tot op een tiende na een mindere laatste sector.

Ook wel leuk: Ricciardo staat momenteel op P3 na een inspanning op de prototypes van Pirelli.

00:14

Bij Verstappen zit er een tear off van zijn vizier huge bij zijn rechter voorwiel. Dat is niet ideaal natuurlijk. Terwijl die hele lichte regen trouwens ook wel weer vertrokken is.

00:10

Maar daar is Albon weer! Die Williams doet het héél lekker in Mexico, zo bewijst de Britse Thai wanneer hij naar P1 gaat in 1.20,075. Het gebeurt allemaal op de testband.


00:10

Pérez doet een poging, maar komt niet verder dan P8. Bijna zeven tienden achter zijn teamgenoot.

00:08

En dan zien we inderdaad dat er wat druppeltjes vallen! Vooralsnog heeft dat geen héle grote invloed, zo lijkt het. 

00:06

‘Ik denk dat het hier heel licht regent’, laat Verstappen weten over de radio.

In zijn eerste flying lap komt Max tot een 1.20,085 voor P1. Dat is 0,024s voor Norris, met daarachter weer Albon.


00:02

We zien dat verschillende coureurs opnieuw met de testbanden van Pirelli aan deze sessie begonnen zijn. Dat ‘moetje’ willen ze waarschijnlijk gauw achter de rug hebben.

00:00

Begin VT2

Vamos! Zoals ze zeggen. Laten we hopen dat het droog blijft, en we wat kwalificatiesimulaties gaan zien.

23:54
Gisteren

20% kans op regen

Het laatste weerbericht vanuit Mexico! Waar het nog altijd prima te doen is met dik 25 graden, maar er toch een kans(je) is op wat neerslag.


AP
© AP

Uitslag, stand én programma
Bekijk hier de uitslagen van de grands prix’ van dit jaar, de stand in het algemeen klassement en het programma voor de relaxation van het seizoen.



Stand Formule 1-seizoen 2023


Kalender Formule 1




Related Articles

Back to top button