Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

FIFA legt voormalig Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales forse straf op na kus aan Jennifer Hermoso | Buitenlands voetbal

De disciplinaire commissie van de FIFA heeft een zware straf opgelegd aan Luis Rubiales, de current opgestapte bondsvoorzitter van Spanje, vanwege de omstreden kus na de WK-finale. Rubiales is de komende drie jaar geschorst voor voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau.

Rubiales kwam in augustus onder vuur te liggen nadat hij een kus gaf aan Jennifer Hermoso. Na de WK-finale tussen Spanje en Engeland zoende Rubiales de Spaanse middenveldster, die achteraf liet weten daar niet mee ingestemd te hebben. Rubiales ontkende schuldig te zijn aan seksuele intimidatie, maar de druk op de bondsvoorzitter nam toe. Nadat de FIFA hem eerder al negentig dagen schorste en hij op 10 september uiteindelijk opstapte, kwam de voetbalbond maandag met een straf.

‘In overeenstemming met de relevante bepalingen van de disciplinaire code van de FIFA heeft hij tien dagen de tijd om een ​​gemotiveerde beslissing aan te vragen, die desgevraagd vervolgens op authorized.fifa.com wordt gepubliceerd. Tegen de beslissing kan mogelijk beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie’, schrijft de FIFA.

Weigeren aftreden

Spaanse speelsters besloten de het nationale elftal te boycotten toen bleek dat Rubiales weigerde af te treden als bondsvoorzitter. ,,Ik vecht tot het einde’’, liet Rubiales meermaals weten. Uiteindelijk deed Hermoso officieel aangifte, ondanks het feit dat Rubiales nog wel zijn excuses aanbood en door het stof ging. De Spaanse aanklager eiste een contact- en gebiedsverbod voor de preses.

Rubiales, die tevens vicevoorzitter was van de UEFA, kwam ook onder vuur te liggen na een obsceen gebaar op de tribunes. De voorzitter van de bond greep op de eretribune naar zijn kruis na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Naast hem stonden de koningin van Spanje en haar dochter.

Bekijk hier het second dat de Rubiales Hermoso op de mond kust:

Related Articles

Back to top button