Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Griekspoor herpakt zich met winst in Basel van pijnlijke nederlaag vorige week

NOS Sport

Na een pijnlijke nederlaag in Zweden vorige week heeft Tallon Griekspoor zich in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Basel herpakt. In drie units versloeg de Nederlandse nummer 25 van de wereld de Braziliaan Thiago Seyboth Wild: 7-6 (4), 2-6, 6-3.

Tallon Griekspoor

In de tweede ronde treedt Griekspoor aan tegen de Australiër Alex De Minaur (nummer dertien van de wereld) of de Argentijn Diego Schwartzman.

Maandag versloeg Botic van de Zandschulp in de eerste ronde in Zwitserland al Roberto Bautista Agut. Hij speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-19) en de Zwitser Leandro Riedi.

Wedstrijdverloop

Griekspoor kreeg, onder toeziend oog van zijn dubbelpartner Robin Haase, in de eerste set geen enkele breakkans tegen Seyboth Wild. Zelf werkte hij wel zes breakmogelijkheden van de Braziliaan weg. Pas in de tiebreak kon Griekspoor wat afstand nemen. Een minibreak naar 3-1 leidde daarin de setwinst in.

Wat de Braziliaan niet voor elkaar kreeg in de eerste set, lukte wel in de tweede set: Griekspoor breaken. In de derde sport was het al raak (1-3) en Seybouth Wild denderde door. Griekspoor pakte na die break nog maar zes punten in set twee en dus kwam het aan op een derde set.

Daarin begon Griekspoor weer scherp en gaf hij Seyboth Wild geen kans. Een vroege break zette Griekspoor op 3-0 en het verzet bij de Braziliaan was gebroken.

Related Articles

Back to top button