Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Israël valt weer Syrische luchthaven aan, mogelijk uit vergelding

Verenigde Staten sturen tweede vliegdekschip richting Israël

De Verenigde Staten sturen een tweede vliegdekschip naar de oostelijke Middellandse Zee. Dat meldt ABC Information. Met de aanwezigheid van de USS Eisenhower, die zich bij de eerder gestuurde USS Gerald R Ford voegt, moeten Iran of Hezbollah ervan worden weerhouden zich in de oorlog tussen Israël en Hamas te mengen.

De VS zouden er volgens CNN ook over denken een derde aanvalsschip richting Israël te sturen. De Amerikaanse regering heeft de berichten over de schepen nog niet officieel bevestigd.

Israël valt weer Syrische luchthaven aan, mogelijk uit vergelding

De luchthaven van Aleppo in Syrië is zaterdag doelwit geworden van een luchthaanval. Volgens het Syrische ministerie van Defensie zit Israël achter de aanval. De luchthaven kan door de aanval voorlopig niet gebruikt worden.

Eerder op zaterdag was het vliegveld weer in gebruik genomen, nadat het enkele dagen buiten dienst was vanwege eerdere Israëlische luchtaanvallen. Bij die eerdere aanvallen werd ook het vliegveld in de hoofdstad Damascus geraakt. Volgens persbureau Reuters valt Israël de luchthavens in Syrië aan om Iraanse toevoerlijnen naar het land te verstoren.

De aanval van zaterdag op Aleppo is een mogelijke vergelding voor twee raketaanvallen die eerder op de dag werden uitgevoerd vanuit Syrië. Bij die aanvallen vielen geen gewonden.

Related Articles

Back to top button