World

Gewapende man in BNNVara-gebouw wilde Tim Hofman om het leven brengen | Present

Een man uit Breda is vorige maand opgepakt nadat hij met een vuurwapen en mes het BNNVara-gebouw in Hilversum was binnengelopen. Hij verklaarde daar dat hij presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen, heeft de omroep bekendgemaakt. Het personeel van BNNVara is maandag op de hoogte gesteld. Ook de VPRO en Human, die in hetzelfde gebouw zitten, zijn geïnformeerd.

Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens BNNVara zijn er geen explosieven gevonden, iets wat weekblad Panorama vorige week suggereerde. De verdachte was al eerder die dag in het pand geweest om through de receptie een ontmoeting te regelen met Hofman. Omdat dat niet gelukt was, keerde hij ‘s avonds terug.

Het is nog niet duidelijk wat zijn motief was. De verdachte is geen ex-werknemer of op andere wijze verbonden aan BNNVara of een andere omroep. Ook heeft hij niet in het programma Boos van Tim Hofman gezeten.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de man wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord, het bezit van een vuurwapen en bedreiging. ,,Daar zit hij nu voor huge. Het onderzoek is nog bezig, dus het betreft een voorlopige verdenking”, zegt de woordvoerster van het OM Midden-Nederland. Naar verwachting is medio december de eerste inleidende zitting in de rechtbank.

Grote affect

BNNVara-directeur Lonneke van der Zee zegt dat het incident grote indruk heeft gemaakt op de omroep. In een verklaring stelt ze dat de eerste zorg is uitgegaan ,,naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van Boos. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote affect. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident.”

Een woordvoerder van BNNVara laat weten dat Hofman zijn werkzaamheden niet heeft stilgelegd.

Related Articles

Back to top button