Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Vliegtuig veel te zwaar: niet door koffers, maar door groep sumoworstelaars | Buitenland

Een vliegtuig dat niet kan vertrekken omdat het veel te zwaar is. Het gebeurt wel eens door bijvoorbeeld overtollig bagage. Bij luchtvaartmaatschappij Japan Airways speelde er vorige week iets heel anders. Geen zware koffers of tassen waren ditmaal de boosdoeners, maar de passagiers. ,,Dit is een heel ongebruikelijke situatie.”

Wat was er aan de hand? Een vliegtuig van Japan Airways kon niet vertrekken omdat het maximale gewichtslimiet was overschreden. Dat kwam omdat een paar van de zwaarste mannen van het land op de passagierslijst stonden, meldt The Guardian. Het ging om zo’n 27 sumoworstelaars van elk zo’n 120 kilo. Zij wogen allen veel meer dan het gemiddelde Japanse gewicht van 70 kilo.

De Japanse sumoworstelaars moesten vanwege een sportevenement van de luchthavens Haneda in Tokio en Itami in Osaka naar Amami Oshima vliegen. Een groter vliegtuig behoorde niet tot de opties, dus moest er een additional toestel worden ingezet voor 14 van de 27 worstelaars. Dat komt bijna nooit voor, zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. ,,Het is uiterst ongebruikelijk voor ons om speciale vluchten uit te voeren vanwege gewichtsbeperkingen.”

Vluchtmaatschappijen dienen zich bij iedere vlucht te houden aan strenge regels, dus ook aan het maximale gewichtslimiet. Dit limiet is zo ingesteld dat het de brandstofcapaciteit van een vliegtuig niet in de weg zit.

292,6 kilogram

Er is volgens The Guardian geen minimumgewicht vereist om sumoworstelaar te worden. Mainoumi, die in de jaren negentig de hoogste divisie bereikte, woog ongeveer hetzelfde als de Engelse rugbycaptain Owen Farrell. Toch wordt de eeuwenoude sport tegenwoordig gedomineerd door zwaardere mannen.

Ōrora, een in Rusland geboren rikishi die in 2018 met pensioen ging, is de zwaarste aller tijden en woog op zijn hoogtepunt 292,6 kilogram.

Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:

Related Articles

Back to top button