Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Wassen beeld van Dwayne ‘The Rock’ Johnson in Parijs aangepast om huidskleur

Een bezoeker met de oude versie van het beeld

NOS NieuwsAangepast

Het beroemde Parijse wassenbeeldenmuseum Grévin previous een onlangs gepresenteerd wassenbeeld van de Amerikaanse acteur Dwayne ‘The Rock’ Johnson aan na kritiek. Het beeld was veel lichter dan de daadwerkelijke huidskleur van de acteur.

De Amerikaanse acteur heeft een Samoaanse moeder en een zwarte Canadese vader en is zelf gekleurd, maar dat was niet te zien bij het beeld dat vorige week werd onthuld.

De acteur poseerde zelf niet voor het beeld. Toen hij er through een komiek lucht van kreeg, plaatste hij gisteren een bericht op Instagram. Daarin zei hij dat zijn staff contact gaat opnemen “met mijn vrienden van museum Grévin zodat we kunnen werken aan een ‘replace’ van mijn wassenbeeld met wat belangrijke particulars, te beginnen met mijn huidskleur”.

‘Acteur heeft gelijk’

Aan het Franse dagblad Le Parisien laat het museum weten dat de acteur gelijk heeft en “dat onze groups bezig zijn om het beeld te herbewerken om hem good af te beelden”. Dat zal aankomende nacht al al gebeuren. Volgens de krant wordt er gebruik gemaakt van olieverf om de huidskleur van Johnson realistischer te maken.

Het museum kwam eerder in het nieuws vanwege een weinig gelijkend beeld. In 2018 werkte het museum maandenlang aan een beeld van de Franse president Macron. Dat werd toen echter niet tentoongesteld omdat het totaal niet op hem leek. Het museum noemde het beeld toen “niet geslaagd” en “een karikatuur”.

Musée Grevin opende in 1882 en is daarmee hoogstwaarschijnlijk het oudste wassenbeeldenmuseum van Europa. Na een on-line verkiezing werd vorig jaar door het publiek besloten om een beeld van Johnson te laten maken. Johnson vergaarde bij het Amerikaanse publiek bekendheid als worstelaar, maar brak daarna ook internationaal door als acteur.

Related Articles

Back to top button