Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Twee explosies kort na elkaar: gewonde bij woning, brandbom tegen advocatenkantoor gegooid | Binnenland

In Wateringen en Den Haag hebben donderdagnacht twee explosies plaatsgevonden. Bij een woning in Wateringen is een gewonde naar het ziekenhuis gebracht, in Den Haag zorgde een explosie bij een advocatenkantoor voor veel schade. Of de twee explosies met elkaar te maken hebben, wordt nog onderzocht.

De eerste explosie vond plaats bij een woning op de Prins Clausstraat in Wateringen. De hulpdiensten werden opgeroepen voor een model en ter plaatse bleek er een zelfgemaakte brandbom tegen het huis te zijn gegooid, meldt calamiteitensite Regio15. De bewoners van de woning zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

De politie meldt dat uiteindelijk één persoon naar het ziekenhuis is gebracht voor controle. Bij de explosie gingen het raam kapot en raakte de voordeur beschadigd. Wat de aanleiding is en of er al een verdachte is aangehouden, is nog niet bekend. De politie doet met rechercheurs en Forensische Opsporing onderzoek bij het huis.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een explosie bij een woning in Wateringen. © Regio15

Brandbom bij advocatenkantoor

Niet veel later gaat er ook een brandbom af bij een advocatenkantoor in Den Haag. Op het Buitenom is het pand beschadigd na een explosie. Volgens Regio15 werd een zelfgemaakte brandbom aangetroffen bij het kantoor. Het zou gaan om een fles met benzine, al kan de politie dat nog niet bevestigen.

Het advocatenkantoor heeft flinke schade opgelopen. De ruiten zijn kapot en de gevel en voordeur zijn zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond en ook omwonenden konden in hun woning blijven. Ook hier doet de politie uitgebreid onderzoek. Het is nog niet bekend of de explosies met elkaar te maken hebben.

Tekst gaat verder onder de foto.

Explosie bij een advocatenkantoor in Den Haag.
Explosie bij een advocatenkantoor in Den Haag. © Regio15

Meerdere explosies

De afgelopen week vonden er meerdere explosies plaats in Den Haag. Afgelopen zondag ontstond er nog forse schade na een explosie in de wijk Moerwijk. Meerdere ramen waren gebroken en ook voordeuren waren beschadigd. Omwonenden zouden toen twee personen hebben weg zien rennen.

Afgelopen woensdag werd een huis aan de Jacob Schorerlaan in Den Haag voor de tweede keer in een paar maanden tijd getroffen door een zwaar explosief. De politie onderzoekt bij deze explosie of het mogelijk verband houdt met een dodelijke schietpartij eind augustus, waarbij Ibrahim Demir (24) om het leven kwam.

Tip AD Haagsche Courant

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons op 06-27377816 een WhatsAppbericht.De Zaak X

In de podcast De Zaak X krijg je een uniek inkijkje in rechtszaken. Luister hieronder de nieuwste afleveringen! Geen aflevering missen? Abonneer je dan through Spotify of Apple Podcast!

Related Articles

Back to top button