Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Entertainment

Twee sterren voor Sound of freedom: christelijke superheld bezorgt de kijker vooral jeuk | Present

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

    Thriller/Drama

Het is, puur afgaand op wat het publiek in de bioscoop krijgt voorgeschoteld, niet vreemd dat wordt getwijfeld aan de man die aan de foundation lag van Alejandro Monteverde’s omstreden thriller. Tim Ballard is zijn naam. Deze Mormoonse oud-geheim agent richtte in 2013 een organisatie op die fulltime jaagt op pedofielen in Latijns-Amerika en eigenhandig tientallen jonge seksslaven zou hebben bevrijd.

Het is moeilijk hem te geloven. De met veel koormuziek omlijste movie zet hem in de gedaante van acteur Jim Caviezel neer als een soort christelijke superheld die alle smeerpijpen te slim af is en tussendoor fixed huilt om het lot van de wereld. Inmiddels worden de dappere acties van Ballard (onlangs verbannen uit zijn eigen membership na beschuldigingen van aanranding) ook in de echte wereld in twijfel getrokken.

Boodschap tijdens de aftiteling

Wie smult van het grote gebaar, kan tegen het einde zomaar een traantje wegpinken. Wie cynischer is aangelegd, zal hier meer moeite mee hebben. De meest opmerkelijke scène zit trouwens halverwege de aftiteling. Caviezel richt zich dan rechtstreeks tot de kijker om het belang van Sound of freedom te onderstrepen. ,,Terwijl deze movie in bioscopen draait, zijn de kinderen machtiger dan Congres-afgevaardigden, presidenten en techmiljardairs”, klinkt het nogal gezwollen. Dan is het ineens niet meer zo vreemd dat bij complotdenkers een gevoelige snaar wordt geraakt.

Regie: Alejandro Monteverde. Hoofdrollen: Jim Caviezel, Mira Sorvino, Invoice Camp en Cristal Aparicio


Bekijk hier al onze video’s over de laatste movies en collection:

Related Articles

Back to top button