Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

‘Paul Pogba verder in de problemen: ook B-staal dopingtest komt positief terug’ | Sport

Juventus-middenvelder Paul Pogba zit diep in de problemen. Na een eerste positieve dopingtest is nu ook de B-staal positief teruggekomen. Dat melden verschillende Engelse en Franse media. De Fransman hangt een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.

Met de B-staal hoopte Pogba zijn onschuld te bewijzen. De Frans worldwide testte na een wedstrijd tegen Udinese positief op testosteron, een spierversterkend middel. Het nationale dopingtribunaal van Italië (NADO) meldde dat bij de 30-jarige Fransman bij een dopingcontrole ‘niet-endogene testosteronmetabolieten’ werden aangetroffen. Hij kreeg per direct een voorlopige schorsing van het NADO.

Ondertussen ontvangt Pogba voorlopig voor onbepaalde tijd geen salaris meer van Juventus. Volgens La Gazzetta Dello Sport overwoog Juventus juridische stappen om het contract te laten ontbinden. De Italiaanse membership hoopt de positieve dopingtest te kunnen gebruiken om het contract van de topverdiener te verscheuren. Daarmee zou Juve zo’n dertig miljoen euro besparen.

Risico op vier jaar schorsing

Het bewuste duel tegen Udinese werd gespeeld op 20 augustus in de Dacia Enviornment in Udine. Juventus gained met 3-0 en Pogba bleef de hele wedstrijd op de financial institution. De twee daaropvolgende wedstrijden tegen Bologna en Empoli kwam de Fransman als invaller binnen de lijnen. Dat waren zijn enige 52 speelminuten van dit seizoen.

Pogba werd na het duel met Udinese willekeurig uitgekozen voor een dopingcontrole, waarbij zijn testosteronwaarde te hoog bleek. Een verhoogde testosteronwaarde is niet toegestaan zonder therapeutische vrijstelling. Daardoor riskeert Pogba een schorsing van maximaal vier jaar.

Programma Serie A
In ons matchcenter zie je het volledige programma van de komende speelronde in de Italiaanse competitie. Hieronder zie je alle video’s uit de Serie A.


Bekijk hier alle video’s en samenvattingen over de Serie A

Related Articles

Back to top button