Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Russische journaliste die protesteerde tegen oorlog mogelijk vergiftigd

Marina Ovsjannikova bij een persconferentie van Reporters With out Borders in Parijs, februari 2023

NOS Nieuws

De Franse justitie onderzoekt of de naar Frankrijk gevluchte Russische journaliste Marina Ovsjannikova is vergiftigd. Zij werd vorig jaar internationaal bekend toen ze op de Russische staatstelevisie protesteerde tegen de Russische invasie in Oekraïne.

Ovsjannikova voelde zich gisteren niet lekker worden toen ze de deur van haar appartement in het centrum van Parijs opende. De vrees ontstond dat ze was vergiftigd. Dat is niet uitgesloten, maar ook nog niet bevestigd, meldt Christophe Deloire, secretaris-generaal van Reporters With out Borders.

De gezondheidstoestand van de journaliste verbeterde volgens Deloire gisteren in de loop van de middag. Wel blijft ze onder medisch toezicht.

Ovsjannikova bracht in maart vorig jaar tijdens een journaaluitzending op het eerste tv-kanaal van Rusland een vel papier in beeld met teksten als “cease de oorlog” en “jullie worden hier voorgelogen”. Ze werd onlangs in Rusland bij verstek veroordeeld tot ruim acht jaar cel voor het verspreiden van nepnieuws.

Het protest op de Russische staatszender:

Protest tegen oorlog tijdens Russisch tv-journaal op staatszender

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button