Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Minstens twintig doden nadat bus van viaduct stort bij Venetië: ‘Een apocalyptische scène’ | Buitenland

Andere media melden voorlopig 21 doden, 12 gewonden en nog vier of vijf vermisten. De bus reed in de wijk Mestre rond 19.45 uur van een viaduct af en viel vervolgens vijftien meter naar beneden. Daar kwam het voertuig op een spoor terecht waardoor het treinverkeer tussen Mestre en het oude Venetië nu ook stilligt. De lijnbus zou methaan als brandstof hebben. Na de val en crash vloog de bus in model.

Veel ambulances en brandweerwagens zijn inmiddels op de plek van het ongeval in Mestre aangekomen. Brandweermannen proberen de model te blussen.

Verhaal gaat door onder de tweet.

De burgemeester sprak over een ‘tragedie’ en een ‘apocalyptische scène’. ,,Het was een bus vol mensen die hun werk verlieten en van Venetië naar Marghera gingen. Hij ging volledig van de weg af. Hij vloog van de brug. Het was een openbare bus, alle mensen keerden terug van hun werk naar huis. We zijn in rouw.’’

Mestre ligt op het Italiaanse vasteland. Van daaruit is Venetië , per trein, tram of bus, over een lange brug te bereiken. Het is niet bekend waardoor de bus van het viaduct afreed.

Op videobeelden op het sociale medium X is te zien hoe op een deel van het viaduct de geleiderail na de klap met de bus is verdwenen.

Related Articles

Back to top button