Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

LIVE Keuken Kampioen Divisie | Slechte begin Cambuur bij rentree Henk de Jong: NAC leidt ruim in Leeuwarden | Nederlands voetbal

Henk de Jong is terug als coach van Cambuur. Hij nam tijdelijk afstand van de voetballerij wegens gezondheidsklachten, maar na een succesvolle operatie in maart volgde hij dinsdag de ontslagen Sjors Ultee op. Cambuur speelt in de Keuken Kampioen Divisie de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De tussenstand is 0-2. Volg het scoreverloop through bovenstaand livewidget.

Bokila doet het weer voor Willem II

Jeremy Bokila maakte op 3 oktober in Tilburg als invaller de winnende treffer voor Willem II tegen TOP Oss (2-1). Drie dagen later was hij, wederom als invaller in eigen huis, met twee targets de gevierde man tegen De Graafschap (4-2). Ook in de Brabantse derby in Tilburg tegen FC Den Bosch eiste Bokila de absolute hoofdrol op. Hij kwam na rust in het veld en scoorde twee keer: 3-1.

Den Bosch was na elf minuten op voorsprong gekomen through Kacper Kostorz. Na een halfuur repareerde Jeredy Hilterman de schade namens de thuisploeg: 1-1. In de 68ste minuut maakte Bokila de 2-1 door na een enorme rush overtuigend raak te schieten. Met een benutte strafschop in de 88ste minuut zette Bokila de eindstand op 3-1.

Willem II heeft twintig punten na tien speelrondes en staat daarmee in de high van de ranglijst. FC Den Bosch verzamelde negen punten en staat zeventiende.

Jeremy Bokila. © Professional Photographs / Toin Damen

Puntenverlies koploper Roda

VVV-Venlo heeft koploper Roda JC getrakteerd op puntenverlies. De Limburgse derby eindigde na 90 minuten voetballen in De Koel in 1-1. De belangen voor beide ploegen waren groot. Roda JC kon als nummer één van de ranglijst de concurrentie op nog grotere achterstand zetten, terwijl VVV na twee pijnlijke nederlagen tegen laagvliegers Jong Ajax (0-3) en Helmond Sport (0-4) de rug wilde rechten.

Roda JC begon scherp en de eerste kans was dan ook voor de bezoekers. Na een snelle ingooi kon Walid Ould-Chikh op doel schieten, maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. VVV hield zich aardig staande in het eerste bedrijf en voetbalde zelf ook niet onverdienstelijk. De grootste kans voor rust was voor de Venlonaren. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Simon Janssen, die zijn schot vanaf randje zestien op de lat uiteen zag spatten.

De cijfers van de Keuken Kampioen Divisie
Bekijk onderaan dit artikel alle video’s over de Keuken Kampioen Divisie, alle uitslagen, het programma en de stand. Examine hier ons matchcenter!

In de tweede helft werd Roda JC wat sterker, maar dit kwam niet tot uitdrukking in doelpunten. Zo schoot Maximilian Schmid na (te) simpel balverlies van VVV recht op de keeper af. In de 65ste minuut was het dan toch VVV dat op voorsprong kwam. Janssen gaf voor en zag Pepijn Doesburg onberispelijk raak knikken.

Maar raak knikken, dat konden de bezoekers ook. Enkele minuten later was het Brian Koglin die een hoekschop van Sami Ouaissa keurig binnen kopte voor de 1-1, waarna het publiek in De Koel weer op het puntje van de stoel ging zitten. Zij zagen echter alleen nog dat doelman Kees de Boer de winnende van Roda voorkwam, omdat invaller Marvin Pourié van dichtbij geen hoek kon vinden.

Zo blijft Roda JC koploper met vijf punten voorsprong op FC Emmen en ADO Den Haag met een wedstrijd meer gespeeld. VVV blijft hangen in de subtop met vijftien punten op plek zes.

VVV-Venlo - Roda JC
VVV-Venlo – Roda JC © ANP

Telstar hekkensluiter af

Telstar rekende in eigen huis af met MVV Maastricht. De Witte Leeuwen leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel na een late gelijkmaker van de bezoekers, maar in de blessuretijd sloeg Telstar zelf alsnog toe: 2-1.

In een aantrekkelijke eerste helft had Telstar in de fase het beste van het spel. Na nog geen tien minuten was het through Zakaria Eddahchouri – op aangeven van Alex Plat – al raak voor de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar - MVV
Telstar – MVV © Professional Photographs / Sonny Lensen

Die targets leken er lange tijd – ondanks kans op kans – ook in de tweede 45 minuten van de wedstrijd niet te gaan vallen. In de 86ste minuut verdween een inzet van MVV-aanvaller Dailon Livramento op curieuze wijze through de binnenkant van de paal níét over de doellijn, maar twintig seconden scoorde hij alsnog de bevrijdende 1-1. Lang kon MVV daar niet van genieten, need in blessuretijd kroonde Quinten van den Heerik zich tot matchwinner namens Telstar.

Telstar is dankzij de volle buit niet langer meer de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Velsen-Zuid stijgt naar de achttiende plaats op de ranglijst. TOP Oss bekleedt de twintigste en laatste plaats.