Sports

Luke Humphries zet Gerwyn Worth te kijk in finale en pakt met World Grand Prix grootste titel uit carrière | Sport

Met videoLuke Humphries magazine zich de winnaar van de World Grand Prix noemen. De Britse darter beleefde zondagavond zijn grootste succes uit zijn carrière door voor het eerst een major-finale te winnen. Gerwyn Worth werd in de eindstrijd verslagen (5-2).

Humphries had zaterdag in zijn halve finale korte metten gemaakt met landgenoot Joe Cullen (4-0), een teken dat het met zijn vorm wel goed zit. Gerwyn Worth was in de andere halve eindstrijd te sterk voor wereldkampioen Michael Smith. De Welshman boog een 1-2 achterstand om in een knappe 4-2 zege.

Bij de World Grand Prix moet er niet alleen gefinisht worden met een dubbel, elke leg dient ook met een dubbel geopend te worden. Humphries begon wat nerveus. Zijn gemiddelde kwam in de eerste set niet uit boven de 70.00 en hij kreeg geen enkele pijl op een dubbel. Worth – zelf begonnen aan de set – was de eerste die een voorsprong te pakken had in de wedstrijd.

Dartskalender 2023
Bekijk hier de full dartskalender voor dit jaar.

Lang duurde dat niet, need Humphries raakte op stoom en draaide het helemaal om. De 38-jarige Brit received op gegeven second acht van de laatste negen legs en dus stond er binnen de kortste keren een 3-1 voorsprong voor Humphries op het scorebord in Leicester.

Cool Hand Luke kreeg in de vijfde set de uitgelezen mogelijkheid om Worth nog dieper het moeras in te gooien. Een pijl op D20 voor de set werd gemist en Worth deed wat terug: 2-3. Humphries liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte de volgende set na een sterke vijfde en beslissende leg. Ook set nummer zeven – en daarmee de wedstrijd – ging naar Humphries dankzij een knappe 138-finish. Hij noteerde in totaal 8 keer een 180’er in de finale.


Humphries stijgt op wereldranglijst

Het duel ging was niet alleen de strijd om een tv-titel, maar ook om de vierde plek op de wereldranglijst. Gerwyn Worth was tot de begin van de finale de nummer vier van de ‘Order of Benefit’, Humphries bekleedde de zesde positie. Dankzij zijn gewonnen finale stijgt Cool Hand Luke nu naar de vierde plek, Worth zakt een plekje.

Voor de Nederlanders was het geen succesvol toernooi. Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Michael van Gerwen ging in de tweede ronde onderuit tegen Chris Dobey.

Related Articles

Back to top button