Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Dwell – Oorlog Israël – Hamas. 92 gerepatrieerde Belgen uit Israël geland in Melsbroek • Israël levert weer drinkwater aan Gaza

Het Israëlisch leger heeft zijn geplande grondoffensief in de Gazastrook met enkele dagen uitgesteld vanwege slechte weersomstandigheden. Dat melden Amerikaanse media.

Het verwachte offensief zou dit weekend beginnen, maar werd gedeeltelijk uitgesteld door de bewolking, die het voor Israëlische piloten en drones moeilijk zou hebben gemaakt om luchtdekking te geven aan grondtroepen, aldus The New York Occasions, die zich baseerde op hoge Israëlische officieren.

Het doel van Israël is om het politieke en militaire leiderschap van de islamitische organisatie Hamas uit te roeien. Hamas lanceerde de afgelopen week duizenden raketten op Israël en honderden strijders braken de Israëlische grensverdediging door. Daarbij vielen aan Israëlische kant al meer dan 1.300 doden. Israël reageerde met vergeldingsluchtaanvallen op de kustenclave, waarbij tot nu toe meer dan 2.200 doden vielen.

The Occasions meldde dat de verwachte militaire operatie van Israël zou kunnen ontaarden in een maandenlange stadsoorlog. Er wordt aangenomen dat tienduizenden Hamas-strijders zich verschansen in bunkers en honderden kilometers ondergrondse tunnels in het noorden van de Gazastrook. Het Israëlische leger verwacht dat Hamas zal proberen zijn opmars te belemmeren door tunnels op te blazen als grondtroepen in de buurt komen, aldus het rapport.

Het complexe tunnelsysteem van Hamas is bovendien een dilemma voor het Israëlisch leger, aangezien Hamas bijzonder efficiënt is in het zich verschansen met gijzelaars onder de grond, klinkt het nog.

Het Israëlische offensief zal naar verwachting zowel infanterie-eenheden als tanks en gespecialiseerde grondwerkers omvatten, meldde de Amerikaanse krant nog onder verwijzing naar ambtenaren. De grondtroepen zullen naar verluidt dekking krijgen van straaljagers, helikopters, drones en artillerie die zowel vanaf land als zee wordt afgevuurd.

Related Articles

Back to top button