Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Entertainment

Jeroen Krabbé werkt aan nieuw seizoen Krabbé zoekt… | Present

Jeroen Krabbé is bezig met een nieuw seizoen van Krabbé zoekt…, dat in het najaar van 2024 te zien zal zijn. In dit zesde seizoen vertelt de 78-jarige Krabbé het levensverhaal van de Franse kunstenaar Henri Matisse, meldt de AvroTros woensdag.

De presentator reist voor het seizoen naar onder meer Frankrijk, Corsica, Tahiti, Marokko en Amerika, om zo het verhaal van de kunstenaar te vertellen. ,,Na Van Gogh, Picasso, Gauguin, Chagall en Frida Kahlo was het onvermijdelijk om Henri Matisse als volgende onderwerp te nemen”, zegt Krabbé, die het ‘een eer’ noemt.

,,De ongekroonde keizer van de Westerse schilderkunst van de 20ste eeuw, onder andere bewonderd door die andere keizer, Pablo Picasso. Maar hij werd ook verguisd, bespot, vernederd, beschimpt en veracht door pers en publiek. Matisse werkte echter onverstoorbaar door en groeide ondanks alle kritiek en tegenwerking uit tot een universeel geliefd en bewonderd icoon.”

In de tv-serie Krabbé zoekt… belicht Krabbé de levensloop van verschillende kunstenaars. Zo gaat hij naar de plekken waar ze gewoond en gewerkt hebben tijdens hun leven.

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button