Entertainment

Verrassende wending in Ik Vertrek: familie van stel besluit ook naar Zuid-Afrika te verkassen | Present

Ze hadden nog maar een jaar een relatie en woonden nog niet eens samen in Nederland, maar in de nieuwste aflevering van Ik Vertrek is te zien hoe Sven en Tamara naar Zuid-Afrika verkassen om daar een retraiteoord te beginnen. Niet alleen het stel blijkt het daar uiteindelijk naar hun zin te hebben, zo blijkt als de familie met een verrassende mededeling komt. ,,Terug naar Nederland? Nooit!’’

Sven en Tamara (in Nederland werkzaam als accountmanager en holistische masseur) tikten een flink terrein op de kop voor 90.000 euro in de kleine badplaats Umtentweni, om hun retraitedroom in de Afrikaanse natuur waar te maken. ,,Het voelt gewoon heel erg goed,’’ vertelt Tamara vol vertrouwen over de emigratie. Na vier maanden onerous werken zijn de gastenkamers in het woonhuis af.

Het is meteen een komen en gaan van gasten, maar het stel krijgt ook direct te maken met niet zulke nette bezoekers die een puinhoop achterlaten in het verblijf. Het gedrag van de gasten zit Sven en Tamara lange tijd dwars, maar het stel heeft wel van de ervaring geleerd en weten nu zeker dat ze vooral retraites willen organiseren. ,,Ik denk dat het nu alleen maar duidelijker is geworden en dat de mensen die hier horen te zijn zich ook lekker thuis gaan voelen,’’ legt Sven uit.

Krachten bundelen

En na ongeveer een jaar blijkt dat ook de familie van Tamara erg enthousiast is. Haar ouders, zus en broer blijken ook naar Zuid-Afrika te willen verhuizen om daar met zijn allen ‘een neighborhood’ beginnen, zo blijkt aan het einde van de aflevering. Daarvoor is het terrein van Sven en Tamara te klein en daarom gaan ze samen op zoek naar een plek om hun droom waar te maken. ,,Wij hebben het hier hartstikke fijn, maar waarom zou je niet van elkaars kwaliteiten gebruik maken en onze krachten bundelen? Voor mij is dat de ideale droom”, aldus Sven. ,,Terug naar Nederland? Nooit!”

Hoe dat avontuur uiteindelijk afloopt is niet in de uitzending te zien, maar het stel geeft op de web site van Avrotros een replace over hun avontuur. ,,De grootste verandering sinds het verschijnen van de ploeg van Ik Vertrek is dat we samen met de familie van Tamara een ander pand hebben gekocht bij Port Elizabeth’’, laat Sven weten ,,Het is weer een nieuwe stap, een nieuwe ervaring, waar we allemaal enorm naar uitkijken. Vanaf januari zullen we daar gaan wonen. Onze huidige woning staat daarom te koop. We koesteren zoveel mooie herinneringen aan ons leven hier. We zijn samen gegroeid als koppel, maar ook individueel, en daar zijn we allebei enorm dankbaar voor.’’

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button