Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Heroes speelt Kosovaarse kater van zich af in Rotterdam en tankt vertrouwen voor de Europe Cup | Regiosport

Vier dagen na de dreun van Kosovo vond Heroes Den Bosch toch weer een reservoir om moed uit te putten voor de komende speelronde in de FIBA Europe Cup. De ploeg van Erik Braal received zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord Basketball met 74-107 en tankte een forse dosis vertrouwen voor het treffen met het Duitse Niners Chemnitz van aanstaande woensdag.

Een overwinning met meer dan honderd punten, eindelijk speelminuten voor de zo lang geblesseerde Emanuel Akot en goed spel, zeker verdedigend. Eigenlijk bracht Heroes Den Bosch zondag uit Rotterdam alleen maar goed nieuws mee.

En dat kon de ploeg prima gebruiken, need afgelopen woensdag had coach Erik Braal zich in Kosovo nog zitten verbijten over het spel van zijn ploeg in de uitwedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen KB Peja. De Bossche basketballers verloren toen met 99-84 en Braal was absoluut niet te spreken over de manier waarop zijn group in dat duel na rust uit elkaar viel.

In Rotterdam was daar zondag geen sprake van. ,,We waren goed gefocust en speelden met veel inzet en energie”, constateerde Braal tevreden. ,,Natuurlijk was Peja een sterkere tegenstander dan Feyenoord, maar onze eigen uitvoering was woensdag gewoon niet goed. Nu wel.”

We zijn nog niet stabiel, maar als we al onze taken goed uitvoeren zijn we gewoon een heel goed group.”

Erik Braal (52), Coach Heroes Den Bosch

De wisselvalligheid van zijn group sterkt Braal in zijn opvatting dat zijn ploeg na alle personele problemen van deze seizoensstart nog in opbouw is. ,,We zijn nog niet stabiel, maar als we al onze taken goed uitvoeren zijn we gewoon een heel goed group.”

Heroes kwam in Rotterdam geen second in de problemen. Lichtpuntje was het meespelen van Akot. Ook de leuk: het slechten van de 100 punten-grens door de pas 16-jarige Thijs Beens.

Komende woensdag wacht Heroes de Europese thuiswedstrijd tegen Niners Chemnitz. Na de nederlagen in de eerste twee speelrondes van de FIBA Europe Cup staat dat duel te boek als een ‘should win-wedstrijd’. Of Heroes dan al een beroep zal kunnen doen op de nieuwste aanwinst Sherron Dorsey-Walker is nog twijfelachtig. De Amerikaan wacht nog altijd op zijn werkvergunning.

Feyenoord Basketball – Heroes Den Bosch 74-107

Kwartstanden: 21-25, 11-20, 21-27, 21-35.

Scores Heroes: Stumbris 20, Moore 15, Value 15, Akot 13, Van der Mars 12, Fenner 11, Helfrich 8, Kok 6, Van Vliet 5, Beens 2.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws through de Brabants Dagblad-nieuwsbrief!

Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: BD.nl heeft een dagelijkse sportnieuwsbrief! Through deze nieuwsbrief krijgt u als lezer het relevantste en nieuwste sportnieuws rechtstreeks in uw inbox. Klik op deze hyperlink en vink de sportnieuwsbrief aan. Vul uw e-mailadres in en u bent klaar om dagelijks, rond de lunch, het laatste sportnieuws te ontvangen.

Related Articles

Back to top button