Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Ajax laat KPMG ‘specifieke transacties Mislintat’ onderzoeken

NOS Voetbal

Ajax heeft bekendgemaakt dat accountants- en adviesbureau KPMG zal optreden in het onderzoek naar de offers van de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat. Verdere particulars over het onderzoek zijn nog niet bekend.

Dat er een extern onderzoek zou komen was door Ajax al vermeld, kort nadat de membership na onderzoek van de NOS werd geconfronteerd over het handelen van Mislintat rondom de switch van Borna Sosa.

Vandaag laat Ajax weten dat KPMG die klus op zich neemt. “KPMG verricht als forensisch accountant onderzoek naar de rol en de belangen van de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij specifieke transacties gedurende de periode waarin hij bij Ajax in dienst was, onder de uiteindelijke verantwoordelijkheid van de RvC.”

Waar het onderzoek van KPMG zich intimately op richt, is nog niet bekend. Op de vraag of de membership ook de rol van de relaxation van de directie en de toezichthouders van de raad van commissarissen laat onderzoeken, wil Ajax geen antwoord geven.

Mislintat haalde met Sosa een speler binnen by way of zaakwaarnemersbureau AKA World, dat aandeelhouder is in een bedrijf van Mislintat. Die kwestie schuurt met regels waar de beursgenoteerde membership zich aan moet houden.

Forensisch onderzoek

Na het eerste gedeelte van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd Mislintat ontslagen. Daar werd bij opgemerkt dat het onderzoek naar zijn handelen op de transfermarkt daar geen reden voor was.

Later liet de inmiddels ook vertrokken rvc-voorzitter Pier Eringa weten dat het externe onderzoek weken kon duren. In KPMG is de uitvoerder daarvan inmiddels gevonden.

De VEB (Vereniging van Effectenbezitters) eiste vorige week meer duidelijkheid over de aard van het onderzoek naar het handelen van Mislintat.

Related Articles

Back to top button