Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Forse strafvermindering voor omstreden Italiaanse ‘migratieburgemeester’

Domenico Lucano in 2021

NOS Nieuws

De Italiaanse ex-burgemeester Domenico Lucano heeft in hoger beroep te horen gekregen dat zijn gevangenisstraf van 13 jaar is ingekort tot anderhalf jaar. Hij werd in 2015 bekend toen hij immigranten uitnodigde in zijn dorp Riace te komen wonen, om vergrijzing tegen te gaan.

De oud-burgemeester van het Zuid-Italiaanse dorp benaderde de integratie van migranten op een ongebruikelijke manier. Er was wereldwijd veel lof voor zijn aanpak. Tegen het eind van zijn ambtstermijn in 2018 waren meer dan 300 migranten in zijn dorp komen wonen.

In 2021 werd Lucano echter veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor ambtsmisbruik, fraude, verduistering en medeplichtigheid aan illegale migratie.

“Het is het einde van een nachtmerrie die mij jarenlang, ten onrechte, in de ogen van het volk als een delinquent heeft laten lijken”, reageert Lucano na de strafvermindering. De oud-burgemeester is op vrije voeten en hoeft geen dagen meer uit te zitten in de gevangenis.

Related Articles

Back to top button