Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Nederlandse agenten mogen verdachten vanaf zondag ook in België en Luxemburg aanhouden | Binnenland

Het politieverdrag maakt het politiewerk ‘drempelloos of beter grenzeloos’, zegt secretaris-generaal Frans Weekers van de Benelux-unie. Nederlandse speciale eenheden kunnen voortaan bijspringen als hun Belgische collega’s internet over de grens speuren naar een zwaarbewapende extreemrechtse oud-militair met mogelijke terreurplannen. En een minister op weg naar een Brussels overleg hoeft niet langer van beveiligersescorte te wisselen.

De politie- en andere diensten van de drie landen gaan verder veel meer informatie uitwisselen. Daardoor kan een Nederlandse burgemeester straks beletten dat een Belg met een ellenlang strafblad er toch een coffeeshop opent. Die mogelijkheden kunnen politie, justitie en bestuurders goed gebruiken in hun moeizame gevecht met steeds brutalere drugsbendes. Die pendelen moeiteloos tussen Rotterdam en Antwerpen en buiten de beperkingen waarop agenten aan de grens stuiten waar mogelijk uit.

Het verdrag is ‘het beste en meest vergaande politieverdrag in Europa en eigenlijk ook ver daarbuiten’, stelt Weekers. Hij hoopt dat de Benelux daarmee college maakt.

Related Articles

Back to top button