Education

Del Ferro Instituut opent haar deuren tijdens Wereld Stotterdag op 22 oktober

Politica Femke Merel van Kooten zal op donderdag 19 oktober 2023 een motiverende lezing en q & a houden op het Del Ferro instituut in Amsterdam. Zij zal haar persoonlijke verhaal vertellen over het stotteren en haar pest verleden. Ook zal ze in gesprek gaan met zowel kinderen als volwassenen die op weg zijn om van het stotteren af te komen. Tevens zijn er ex-stotteraars aanwezig, zij zullen uiteenzetten wat stotteren met je (mentale) gezondheid kan doen en hoe het voelt om te kunnen spreken zonder angsten. Stotteren hoeft geen obstakel te zijn voor je persoonlijke groei. “Je kunt volledig van het stotteren afkomen, in tegenstelling tot de geldende opinie binnen de logopedie, die ervan uitgaan dat je met stotteren moet leren leven.” Aldus van Kooten.

Stotteren overwinnen 

Femke Merel is een inspirerend voorbeeld. De bekende politica had als jong meisje een ernstig stotterprobleem. Zo was ze, ondanks intensieve logopedie behandelingen, jarenlang niet in staat om haar naam uit te spreken. Op haar dertiende overwon zij haar stotteren met behulp van de Del Ferro Methode. Nog zo’n voorbeeld is ex-cursist Peter van der Laan, uit Steenwijk. ‘’ik wist altijd al dat ik een sociaal mens was, maar dat kwam er nooit echt uit. Ik bouwde in het dagelijks leven zoveel spanning op, dat ik final had van enorme migraine. Dit kwam door de druk die ik op mijn keel en hoofd legde om woorden uit te kunnen spreken. Sinds 7 november 2022 stotter ik niet meer.”

Niet reguliere stottertherapie 

Femke Merel, partijleider van Splinter, gaat zich laborious maken om niet reguliere stottertherapie in het basispakket op te laten nemen. Van Kooten is van mening dat de 225.000 mensen die stotteren in Nederland een reële kans verdienen om van dit probleem af te komen. Daarnaast blijkt uit latest onderzoek dat de Del Ferro stottertherapie een uiterst effectieve methode tegen het stotteren blijkt te zijn en in totaal aanzienlijk minder kost dan behandelingen bij logopedie. Uit het onderzoek komt naar voren dat cursisten gemiddeld 4 jaar logopedie hebben gevolgd, voordat ze aan het Del Ferro traject beginnen. Na de 5-daagse cursus spreken de ondervraagden nagenoeg helemaal vloeiend. De conclusie van het onderzoek is dat de Nederlandse Staat jaarlijks bijna 10 miljoen euro kan besparen door niet reguliere stottertherapie in de foundation verzekering op te laten nemen.

Door: Nationale Onderwijsgids 

Related Articles

Back to top button