Education

Koningin Máxima aanwezig bij pageant UNLimited van Vereniging UNL

Hare Majesteit Koningin Máxima opende op donderdagochtend 28 september het pageant UNLimited van de Vereniging Universiteiten van Nederland in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Tijdens de plenaire opening hield Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us een toespraak. Ook minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was aanwezig. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

UNLimited 2023 is een pageant van de Nederlandse universiteiten voor iedereen die in, met of voor de universiteit werkt. Ruim 500 deelnemers wisselen gedurende twee dagen kennis en ervaring uit tijdens discussies, panelgesprekken en workshops. Alle veertien Nederlandse Universiteiten zijn vertegenwoordigd in het programma waar onder meer aandacht is voor studentenwelzijn, prestatiedruk, digitalisering en onderzoek en innovatie.

Gesprekken 

Na de toespraak van Koningin Máxima nam minister Dijkgraaf deel aan een plenair panelgesprek over talentontwikkeling en prestatiedruk onder studenten. Aansluitend was er een gesprek over het belang van de universiteit voor de arbeidsmarkt en kennisregio’s zoals Eindhoven. Na het plenaire programma spraken Koningin Máxima en minister Dijkgraaf met studenten en medewerkers over welzijn in het hoger onderwijs.

MIND Us

MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Patrick van Katwijk 

Related Articles

Back to top button