Entertainment

Directeuren Remco van Leen en Jojanneke Doorn volgen Frans Klein op in duofunctie | Present

Zoals verwacht gaan Remco van Leen en Jojanneke Doorn samen de functie van directeur video bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) vervullen. Het duo volgt Frans Klein op, die inmiddels naar Talpa is vertrokken. Van Leen en Doorn deelden deze functie al op interim-basis.

Zij worden benoemd voor een periode van vier jaar met een mogelijke verlenging van maximaal nog één periode van vier jaar. Op de seizoenspresentatie van de NPO bevestigde Van Leen ruim een maand geleden dat hij had gesolliciteerd naar de functie van directeur video. ,,Mijn hart ligt bij de publieke omroep”, stelde Van Leen die is opgeleid als journalist en zijn mediacarrière in de jaren negentig begon bij Ivo Niehe Productions. Van Leen was vervolgens dertien jaar mediadirecteur van Tros, later AvroTros.

Hij verliet de publieke omroep in 2016 voor Talpa, waar hij programmadirecteur werd. Na drie jaar vertrok hij bij Talpa. In maart 2022 keerde hij terug bij de publieke omroep voor de functie van genremanager cultuur en amusement bij NPO. ,,Juist nu is een relevante publieke omroep van groot belang. Het is dé plek waar betrouwbare journalistiek wordt bedreven en de verhalen van Nederland in de volle breedte en vanuit verschillende perspectieven worden verteld. Daar draag ik graag daar mijn steentje aan bij”, aldus Van Leen.

Jojanneke Doorn zal haar ervaring inzetten voor onder andere de verdere organisatieontwikkeling. Daar is zij binnen de publieke omroep al langere tijd mee bezig. Jojanneke Doorn begon in 2009 bij de NPO, vervult sinds 1 september 2021 de rol van supervisor HR en vanaf november 2022 als interim directeur video. ,,Ik vind het eervol dat ik in deze functie mijn experience en jarenlange ervaring binnen de NPO magazine inzetten voor de directie video en de publieke omroep. Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokken collega’s te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de strategie van de publieke omroep”, aldus Doorn.

Jojanneke Doorn © NPO

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button