Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Van Praag ziet af van voorzitterschap Nederlandse basketbalbond

Foto: ANP

Michael van Praag wordt toch geen voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Van Praag zou zaterdag tijdens de algemene vergadering worden voorgedragen, maar heeft zich teruggetrokken. De reden is dat Van Praag verwacht dat zijn werkzaamheden als voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax meer tijd vragen dan verwacht.

In september meldde het bestuur van de NBB in Van Praag (76) de nieuwe voorzitter te zien. Hij moest de opvolger worden van Joop Brakenhoff, die de functie niet meer kan combineren met zijn werk.

Drie dagen na die bekendmaking bevestigde Ajax dat Van Praag de beoogde voorzitter van de rvc was, als opvolger van de opgestapte Pier Eringa. Van Praag was eerder veertien jaar voorzitter van de membership uit Amsterdam en is inmiddels officieel benoemd.

Van Praag licht op de web site van de NBB zijn besluit toe. Hij zegt niet voldoende tijd te hebben om een ‘zichtbare voorzitter’ te worden bij de NBB. “Mijn agenda laat dat simpelweg niet toe. Ik kan mijn membership niet in de steek laten. Daar loop ik al bijna 35 jaar rond. Ik trek me met pijn in mijn hart, maar ook met een gerust hart, terug als kandidaat-voorzitter bij de NBB. Ondanks dat ik de NBB eerder mijn woord gaf dan Ajax, heeft mijn membership mij simpelweg tougher nodig dan de basketbalbond.”

Ajax verkeert in disaster, onder meer door de kwestie rond de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser zou zich bezondigd hebben aan belangenverstrengeling. Ook de resultaten vallen zwaar tegen.

Bij de NBB is begrip voor het besluit van Van Praag. “Wij begrijpen Michaels keuze, maar betreuren die natuurlijk. We zagen in hem een zeer geschikte voorzitter die de harde groei van onze sport een verdere increase had kunnen geven. Michael kent overheden, gemeentes en andere bonden als geen ander. Door samen met hen aan een plan te werken had hij bijvoorbeeld mee kunnen helpen voldoende accommodaties te realiseren die onze groeiende wachtlijsten kunnen laten verdwijnen”, reageerde Maarten Hoffer, algemeen directeur bij de NBB, op de web site.

Door het vertrek van Brakenhoff zit de NBB tijdelijk zonder voorzitter. Het bestuur vangt dat op tot er een nieuwe kandidaat gevonden is.

Related Articles

Back to top button