Business

Vakantiebedrijf Vacansoleil nu echt failliet

NOS Nieuws

Vakantiebedrijf Vacansoleil is failliet. De campingaanbieder kampt met schulden en vroeg dinsdag al een uitstel van betaling aan na een mislukte overnamepoging. Ook de gestegen rente en stijgende kosten door inflatie spelen een rol.

Er zijn “ontzettend veel geïnteresseerden die op korte termijn de onderneming willen doorstarten”, laat Vacansoleil weten. “Dat is hoopgevend nieuws.”

Nu er faillissement is aangevraagd, kan een curator in gesprek met partijen die interesse hebben in een (gedeeltelijke) doorstart. Wat er met het bedrijf gaat gebeuren, is dus nog onzeker.

Garantie voor reizigers

De campingaanbieder zegt jaarlijks de vakantie voor bijna een half miljoen Nederlanders te regelen in 22 landen. De vakantiegangers die al geboekt hadden through Vacansoleil krijgen hun geld terug uit het garantiefonds SGR. Ook de 300 medewerkers krijgen hun salaris betaald uit het SGR.

Het bedrijf uit Eindhoven geeft aan involved te staan met klanten die al een vakantie geboekt hebben. Voor de mensen die al zijn vertrokken, zijn er geen problemen volgens Vacansoleil.

Tijdens de coronalockdowns kwam Vacansoleil, zoals veel operators en reisorganisaties, in problemen omdat alle vakanties moesten worden geannuleerd. Het bedrijf kwam die periode door dankzij NOW-steun. De woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat vooral de schuldenlast het grote probleem is.

Related Articles

Back to top button