Netherlands

LIVE | Chaos rond Erasmus MC in Rotterdam na schietpartijen en model, schutter mogelijk nog in medisch centrum | Binnenland

De belangrijkste gebeurtenissen in het kort:

– De dader is nog voortvluchtig. Meerdere studenten stellen dat een docente is neergeschoten. Zij zou in levensgevaar zijn. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

– Er circuleren beelden van een aanhouding bij EMC. Het is niet bevestigd of het hier om de door de politie gezochte verdachte gaat.

– Bij de twee schietincidenten zijn drie gewonden gevallen, waarvan één in het Erasmus MC. Twee mensen zijn gewond geraakt bij het schietincident bij een woning aan de Heiman Dullaertplein, waar ook model is uitgebroken. Daar is één gewonde gereanimeerd. Het andere schietincident was in een leslokaal.

– De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie is momenteel in het gebouw van het Rotterdamse Erasmus MC, omdat de verdachte van twee schietpartijen daar mogelijk binnen is.

– De ingang van het Erasmus MC is momenteel afgesloten. Studenten zijn huilend naar buiten gelopen, zonder schoenen. Studenten van de nabijgelegen Hogeschool mogen het gebouw niet verlaten.

– Meerdere arrestatieteams rennen het Erasmus MC in Rotterdam naar binnen nadat er schoten in een leslokaal waren gelost. Op het dak van het gebouw staan zwaargewapende agenten. Boven circuleren twee politiehelikopters.

– De dader is volgens de politie gevlucht in gevechtskleding, mogelijk op een motor. Volgens de politie heeft hij een handvuurwapen. De dader is lang, heeft zwart haar, is midden 20 en heeft een rugzak en headphone. ,,Ziet u hem. Bel 112!”, meldt de politie op X, voorheen Twitter.

– De veiligheidsregio meldde eerder al model in een pand aan het Heiman Dullaertplein. Bij de model zouden meerdere knallen zijn gehoord. De oorzaak van de model is nog onduidelijk, eveneens of er mensen in het pand aanwezig zijn.

Related Articles

Back to top button