Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Twente nog volop in de race voor hoofdschema Champions League: 2-2 bij Häcken

NOS Voetbal

FC Twente is na een 2-2 gelijkspel op bezoek bij BK Häcken nog volop in de race voor plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Volgende week volgt de beslissende wedstrijd in Enschede.

Sinds de nieuwe opzet van de Champions League voor vrouwen in 2021 is geen enkele Nederlandse membership doorgedrongen tot de groepsfase. Zowel Ajax als FC Twente heeft nu een kans. Ajax speelt op dit second tegen FC Zürich.

FC Twente viert de 0-1 van Taylor Ziemer

De KNVB benadrukte onlangs het enorme belang van het meedoen van Nederlandse ploegen in de poulefase van de Champions Leauge. Het is een speerpunt in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.

Taaie tegenstander

Twente, dat vorig jaar tweede werd in de competitie, rekende in eerdere voorrondes af met Levante en Sturm Graz. In de derde voorronde bleek Häcken een taaie tegenstander.

De Tukkers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong by way of Taylor Ziemer, die een fout achterin bij Häcken koelbloedig afstrafte. Daarna nam de thuisploeg het initiatief in handen en had Twente het behoorlijk moeilijk.

Door arduous te werken en gedisciplineerd te verdedigen, hield de ploeg van coach Joran Pot de Zweden lang op veilige afstand. Kort voor rust ging het toch mis en schoot Schröder na een goede aanval de gelijkmaker binnen.

Na rust liet de Twentse verdediging zich verrassen door een harde voorzet vanaf de linkerflank, waarna Katariina Kosolo kon scoren. Met een beetje mazzel werd het toch weer gelijk: een schot van Leonie Vliek vloog binnen na een grote fout van keepster Jennifer Falk.