Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Auto

RVO waarschuwt voor organisaties die SEPP-subsidie voor jou aanvragen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waarschuwt voor on-line organisaties die aanbieden om de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) aan te vragen zodat je dat zelf niet hoeft te doen. “Veel van deze aanvragen keuren wij af, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden”, stelt RVO.

Niet nodig

Het uit handen geven van een SEPP-subsidieaanvraag is volgens de RVO totaal niet nodig. “Je vraagt bij RVO subsidie aan voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Dit doe je nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Through ons platform bekijk en beheer je eenvoudig je aanvraag”, aldus RVO.

Doe het gewoon zelf

Het advies van RVO is om geen gebruik te maken van organisaties die on-line actief zijn met het aanbod om SEPP voor jou aan te vragen. Het is namelijk on-line heel goed zelf te regelen. Je moet alleen de juiste documenten bij de hand hebben. Geen held achter de laptop? Vraag dan een familielid of goede vriend met ‘computerervaring’ om hulp.

SEPP aanvragen

Voor het on-line aanvragen van SEPP heb je een DigiD nodig. Through deze hyperlink is het eenvoudig om SEPP aan te vragen. Dankzij deze subsidie krijgen particulieren een ‘korting’ van 2.950 euro op een nieuwe elektrische personenauto. Er is nog ongeveer 33 miljoen euro beschikbaar. Er is reeds 34 miljoen euro vergeven. De subsidie van 2.950 euro krijgt de koper van de elektrische auto in een keer terug, maar het is ook mogelijk om in combinatie met een personal lease-contract subsidie te krijgen. Het maandbedrag wordt dan iets lager.

Eisen auto

De auto moet wel aan bepaalde eisen voldoen. De auto is bijvoorbeeld nieuw, is 100% elektrisch, staat op of na 1 januari 2023 op jouw naam in het kentekenregister, heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer (WLTP) en heeft een oorspronkelijke nieuwprijs van minimaal 12.000 euro en maximaal 45.000 euro. De auto moet na SEPP-goedkeuring minimaal drie jaar op naam staan. Saillant element: de auto hoeft nog niet geleverd te zijn als je subsidie aanvraagt.

Via Bovag online autoverkoopservice

Related Articles

Back to top button