Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
World

Raketten afgevuurd op Israël vanuit Gaza, luchtalarm in grote delen van het land

Een raket die is afgevuurd vanuit Gaza

NOS NieuwsAangepast

Palestijnse militanten in de Gazastrook hebben vanochtend raketten afgevuurd op doelen in Israël. In verschillende steden in het hele land gingen waarschuwingssirenes af, aldus het leger. Ook in Tel Aviv en Jeruzalem werd het raketalarm gehoord en komen berichten over explosies.. Een leider van Hamas heeft gezegd dat sprake is van een nieuwe militaire operatie tegen Israël.

In het zuiden van Israël zou een vrouw om het leven zijn gekomen, een man raakte gewond door granaatscherven.

Hamas heeft de aanval opgeëist. De leider van de militaire tak spreekt van een nieuwe militaire operatie met de naam Operatie al-Aqsa storm. Mohammed Deif zegt dat er sinds vanochtend 5000 raketten op Israël zijn afgevuurd. “We hebben besloten om te zeggen: genoeg is genoeg”, zegt Deif in een verklaring. Israël heeft in reactie gezegd klaar te zijn voor een tegenoperatie. Het leger zou inmiddels zijn gestart met een operatie in de Gazastrook.

Spoedoverleg

Israëlische inwoners bij de grens met Gaza zijn gevraagd binnen te blijven omdat er mogelijk Palestijnse militanten de grens zijn overgestoken. Particulars over de dreiging zijn niet bekendgemaakt.

Premier Benjamin Netanyahu kondigt aan later op de dag veiligheidsoverleg te houden met vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie en het leger. Israël viert momenteel het Joodse feest Simchat Torah (Vreugde van de Thora) waarop wordt gevierd dat het Joodse volk de Thora is toevertrouwd.

De raketlanceringen komen na weken van verhoogde spanningen langs de grens van Israël met Gaza, en hevige gevechten op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Sinds start dit jaar zijn bijna 200 Palestijnen omgekomen bij Israëlische militaire aanvallen.

Israël zegt dat de invallen gericht zijn op militanten, maar ook stenengooiende demonstranten en mensen die niet bij het geweld betrokken waren, zijn gedood. Palestijnse aanvallen op Israëlische doelen hebben meer dan dertig mensen het leven gekost.

Related Articles

Back to top button