Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

Foto: ANP

Het versturen van submit wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder submit wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

“De hoeveelheid submit blijft dalen. En ook al is er minder submit, we legen elke werkdag nog altijd zo’n 11.000 straatbrievenbussen. De verhoging van de posttarieven is, door de dalende postvolumes en de stijgende kosten nodig om de submit bereikbaar en betrouwbaar te houden”, aldus Bob van Ierland die bij PostNL verantwoordelijk is voor submit.

Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt 1,75 euro, dat was 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket on-line gefrankeerd blijft 6,95 euro. Frankering bij PostNL-punten wordt wel duurder en wordt 7,95 euro. Ook pakketten versturen naar het buitenland wordt duurder.

Het bedrijf brengt ook aan het einde van het jaar speciale decemberzegels uit. Het tarief voor de decemberzegel van PostNL voor 2023 is 0,96 euro. Een vel van twintig decemberzegels kost 19,20 euro.

Related Articles

Back to top button