Entertainment

Paul de Leeuw over kritiek op aflevering Lodge Hollandia: ‘Was een mislukte eerste pannenkoek’ | Present

Paul de Leeuw (61) noemt de eerste aflevering van zijn nieuwe present Lodge Hollandia ‘een mislukte eerste pannenkoek’. Daarmee reageert de presentator op de kritiek die hij onder meer van columniste Angela de Jong kreeg. ,,We proberen iets nieuws, dat is altijd moeilijk”, aldus De Leeuw vrijdag in gesprek met Radio 538.

Afgelopen zaterdag ging het nieuwe satirische programma Lodge Hollandia van begin op NPO 1. In de present, die wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw, draait het om een fictief lodge waar wekelijks ‘bekende Nederlanders’ inchecken die in het nieuws zijn beland, en maken various typetjes hun opwachting.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar na afloop van Lodge Hollandia kreeg De Leeuw flink wat kritiek over zich heen. Zo noemde Angela de Jong het programma ‘een belediging voor de kijker’. ‘Ik durf te wedden dat zelfs een willekeurige, vier jaar oude herhaling van Even tot hier meer to-the-point had gevoeld. Als ik Paul de Leeuw was, zou ik me voorlopig niet buiten durven vertonen.’

De Leeuw schreef eerder deze week in zijn Instagram Tales ‘laat iets, internet als mijn haar, een beetje groeien’, maar erkent vrijdag in gesprek met Radio 538 dat de eerste aflevering ‘een mislukte eerste pannenkoek’ was. Ook wil de presentator een misverstand ophelderen: ,,Ik heb het niet verzonnen. Ik ben gevraagd om mee te doen aan het programma. Als ik het zelf had verzonnen, had ik misschien toch wel iets meer van mezelf erin gegooid.”

Ondanks alle kritiek, stelt De Leeuw ook dat het ‘altijd moeilijk is’ om iets nieuws te proberen. ,,Maar ik vind het helemaal niet erg”, reageert hij op de negatieve reacties. ,,Het is juist ook wel weer leuk, need je gaat proberen om het beter te maken.”

De Leeuw heeft inmiddels het idee ‘dat het lek boven water’ is. ,,De comedy is een lijntje wat minder wordt, need dat werd niet begrepen”, legt hij uit. Ook zegt De Leeuw dat er ‘meer duiding’ nodig is. ,,Wat ik ook vond: je moet leuk zijn en niet leuk doen. En ik zag mezelf terug, ik denk: jezus, sta ik hier toch weer enorm m’n finest te doen om leuk gevonden te worden.”

De presentator hoopt dat de tweede aflevering, die zaterdag te zien is, wat beter wordt ontvangen. ,,Ik denk dat morgen iets luchtiger is. Dat je iets meer denkt: Paul heeft er zelf ook zin in.”

Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op advert.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Present & Leisure:

Related Articles

Back to top button