Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Oppositiepartij wil dat BBB in Flevoland ‘toontje lager zingt’

Foto: ANP

Oppositiepartij Sterk Lokaal Flevoland vindt het niet nodig dat er een opvolger komt voor de opgestapte BBB-gedeputeerde Jurie van den Berg. Volgens de partij is het huidige aantal van vijf gedeputeerden voor een provincie als Flevoland voldoende. Van den Berg diende dinsdag onder druk van Provinciale Staten zijn ontslag in, omdat hij zich “niet gesteund voelt”.

De BBB, de grootste partij in de Provinciale Staten van Flevoland met tien zetels, liet in een reactie weten “zo spoedig mogelijk” een vervanger te willen vinden. Sterk Lokaal Flevoland zegt er “absoluut op tegen” te zijn dat BBB weer een tweede gedeputeerde krijgt en vindt een school van vijf personen genoeg. BBB had als enige coalitiepartij twee gedeputeerden, de VVD, ChristenUnie, SGP en PVV elk één.

“Het zou de BBB sieren zich te richten op de kwaliteit van de nog zittende gedeputeerde in plaats van voor de macht binnen het school te gaan”, aldus Statenlid Wout Jansen van de lokale partij, die vorige week al een motie van wantrouwen tegen Van den Berg wilde indienen en daarmee zijn vertrek inleidde. “Een toontje lager zingen bij de BBB is nu op zijn plaats.”

Related Articles

Back to top button