Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Netherlands

Erop of eronder voor Nederlands elftal • Klimaatministers EU vergaderen

Nederlands elftal

NOS Nieuws

Goedemorgen! Het Nederlands elftal speelt de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. En de klimaatministers van de Europese Unie komen samen.

Eerst het weer: Vandaag is het wisselend bewolkt en in de kustregio’s valt plaatselijk een enkele bui. Bij een meest matige wind uit noordelijke richtingen wordt het maximaal 13 graden. Dinsdag is er veel ruimte voor de zon, de dagen daarna is het vaker bewolkt en neemt de kans op regen toe.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Nederlands elftal speelt in Athene de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Na het verlies tegen Frankrijk staat de druk er flink op. De wedstrijd is vandaag vanaf 20.45 uur stay te zien op NPO 1 en by way of een livestream. Op NOS.nl en in de app begint de voorbeschouwing al om 20.00 uur, vanaf 20.25 uur blikken we ook vooruit op televisie.
  • De klimaatministers van de EU-landen spreken af met welke inzet de Europese Unie naar de belangrijke klimaattop COP28 van volgende maand gaat. Dat is de eerste belangrijke klus voor de nieuwe Eurocommissaris Wopke Hoekstra, die op de prime in Dubai het voortouw zal moeten nemen.
  • Verschillende Joodse scholen gaan vandaag weer open nadat ze vanwege dreiging vrijdag dicht bleven. De aanleiding hiervoor was de oproep van Hamas om die dag op te komen voor de Palestijnen in de bezette gebieden en de Gazastrook.

Wat heb je gemist?

In Ecuador heeft de centrum-rechtse Daniel Noboa de presidentsverkiezingen gewonnen. De 35-jarige Noboa wordt de jongste president ooit in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land.

De verkiezingen werden overschaduwd door geweld, dat ook het leven kostte aan een presidentskandidaat. Fernando Villavicencio werd start augustus meerdere keren in zijn hoofd geschoten na een verkiezingsbijeenkomst. Villavicencio stond op dat second tweede in de peilingen.

Noboa zei na zijn overwinning dat Ecuador een nieuwe fase ingaat. “Morgen gaan we aan de slag voor dit nieuwe Ecuador, we gaan werken aan de wederopbouw van een land dat zwaar lijdt onder geweld, corruptie en haat.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Disney bestaat vandaag 100 jaar. De Amerikaanse studio viert dit in Nederland door speciale concerten en een jubileumcollectie. In de Amerikaanse themaparken komen onder meer een nieuwe attractie, tentoonstelling en een parade.

De honderdjarige studio probeert door middel van remakes het conservatieve imago van de studio op te poetsen. Zo speelt een zwarte actrice de hoofdrol in de live-actionfilm De Kleine Zeemeermin. En bij andere oude tekenfilms plaatst Disney sinds 2020 racisme-waarschuwingen.

Related Articles

Back to top button