Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Business

Omzet uitzendbedrijf Randstad daalt voor derde kwartaal op rij

NOS Nieuws

Voor het derde kwartaal op rij is de omzet van uitzendbedrijf Randstad gedaald vergeleken met een jaar eerder. De economische omstandigheden zijn duidelijk veranderd, blijkt uit het kwartaalrapport. Waar vorig jaar rond deze tijd wereldwijd nog zo’n 650.000 mensen by way of Randstad tijdelijk werk hadden, zijn dat er nu nog een kleine 600.000.

De krapte op de arbeidsmarkt en de snelle groei van nieuwe technologieën blijven volgens Randstad wel toonaangevend als het gaat om de arbeidsmarkt. Een krappe arbeidsmarkt is gunstig voor Randstad, omdat bedrijven dan sneller gebruik maken van uitzendbureaus.

Ondanks die krapte ziet Randstad ook in Nederland een daling van 63.000 naar 51.000 uitzendkrachten. Dat is bijna 20 procent.

De omzet van het concern daalde afgelopen kwartaal met 8 procent naar ruim 6 miljard euro. De nettowinst pakt met 190 miljoen euro ongeveer een vijfde lager uit.

Related Articles

Back to top button