Sports

NAC neemt maatregelen tegen provocerende supporter, FC Groningen overweegt aangifte

Van Veen provoceert het NAC-publiek na zijn treffer

In samenwerking met

RTV Noord

NOS Voetbal

NAC Breda heeft excuses gemaakt aan FC Groningen en “passende maatregelen” aangekondigd tegen een supporter die Groningen-speler Kevin van Veen vrijdag onheus heeft bejegend.

FC Groningen en Van Veen overwegen aangifte te doen tegen de supporter. “Op foundation van de beelden zijn we aan het kijken of we aangifte kunnen doen”, legt directeur Wouter Gudde uit. “Wij steunen Kevin en staan volledig achter hem.”

NAC gained vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie met 3-2 van Groningen, ondanks twee targets van Van Veen. Na de 1-1 provoceerde clubtopscorer van FC Groningen opzichtig de NAC-supporters op de fanatieke tribune. Dit leverde Van Veen geel op en een karrevracht aan bier van de tribunes. De wedstrijd werd daarop tijdelijk gestaakt. Voorafgaand aan de rake vrije lure waren volgens Van Veen ook spreekkoren te horen, maar NAC zegt dat beelden en geluidsopnames uitwijzen dat dit niet het geval is geweest.

Reactie na gelijkmaker

Na de gelijkmaker gebeurde dat wel. “Dit keuren we uiteraard af”, zegt de membership uit Breda. In blessuretijd werd Van Veen naar de kant gehaald. “Tijdens zijn tocht naar de kleedkamer is er door een individu een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat.”

De spits zelf zegt tegen RTV Noord dat een man op de hoofdtribune het wiegen van een child uitbeeldde en daarbij een knakbeweging maakte. “Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion. We hebben hiervoor ook onze excuses gemaakt bij FC Groningen”, aldus NAC in een verklaring.

Niet eerste belediging

Van Veen werd een week eerder al beledigd door een supporter van FC Groningen by way of Instagram. De fan wenste hem en zijn accomplice een miskraam toe, waarop de spits het bericht van de belediging deelde, inclusief foto van de betreffende supporter. Later haalde hij dat bericht weer weg.

Na de wedstrijd tegen NAC uitte Van Veen meteen zijn ongenoegen tegenover RTV Noord. De spits, die na jaren in Engeland en Schotland te hebben gevoetbald terug is in Nederland, verklaarde zijn gedrag. “De Nederlandse bevolking is echt triest. Je hebt internethelden, trollen, die denken dat ze heel wat zijn. Het is hier allemaal maar normaal. Ik ben het niet meer gewend. In het buitenland is het er ook, maar niet zo erg.”

Wel gaf Van Veen aan dat hij wellicht anders had moeten reageren. “Ik ben een mens en ik heb emotie. Maar ik ben misschien iets te ver gegaan in mijn provocerende gedrag”, zei Van Veen tegen de regionale omroep.

Related Articles

Back to top button