Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Achtste Gouden Bal voor WK-held Messi, Spaanse Bonmatí wint bij vrouwen

Lionel Messi

NOS Voetbal

Lionel Messi heeft voor de achtste keer de Ballon d’Or (Gouden Bal) gewonnen. In de verkiezing, waarin internationale voetbaljournalisten mogen stemmen op de beste speler van het afgelopen seizoen, received de Spaanse Aitana Bonmati (FC Barcelona) bij de vrouwen.

Messi, die onder meer Erling Haaland, Kylian Mbappé en Kevin de Bruyne aftroefde, was met zeven Gouden Ballen al de recordhouder. Zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo staat met vijf trofeeën tweede op de eeuwige ranglijst. Johan Cruijff, Marco van Basten en Michel Platini volgen met drie titels. Ruud Gullit received ook eenmaal de Ballon d’Or.

Sterk WK

Messi heeft zijn prijs met title te danken aan zijn prestaties op het WK van vorig jaar in Qatar. De dribbelaar scoorde zeven keer en leidde Argentinië naar de wereldtitel. In de kwartfinale tegen het Nederlands elftal scoorde Messi vanaf de penaltystip. Ook in de finale was Messi twee keer trefzeker. Emiliano Martínez, doelman van het winnende Argentijnse staff, received de award voor beste doelman.

Lionel Messi houdt de wereldbeker omhoog

De WK-zege was de kroon op de carrière van de nu 36-jarige Messi, die nu voor het Amerikaanse Inter Miami uitkomt. Met FC Barcelona received de Argentijn onder meer tien landstitels en vier keer de Champions League. Ook met PSG received hij twee keer de nationale titel.

In 2014 kwamen Argentinië en Messi al heel dicht bij de wereldtitel, maar toen received Duitsland door een purpose van Mario Götze in de verlenging. Twee jaar geleden received Messi al de Copa América.

Aitana Bonmatí

Bij de vrouwen received Aitana Bonmatí haar eerste Gouden Bal. Ze speelde een sleutelrol op het door Spanje gewonnen wereldkampioenschap, dat afgelopen zomer werd gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. De middenvelder maakte drie doelpunten en received de prijs voor beste speelster van het toernooi.

Met FC Barcelona received ze het landskampioenschap, de beker én de Champions League. Die ploeg werd tevens gekroond tot het staff van het jaar.

Oranje-internationals Daphne van Domselaar en Jill Roord eindigden samen op de 29ste plek.

Roord en Domselaar in race voor Gouden Bal, maar zijn er ‘totaal niet mee bezig’

Xavi Simons greep naast de Kopa Trofee, de prijs voor het grootste expertise. De award ging naar Jude Bellingham, die vorig seizoen een sterk seizoen draaide bij Borussia Dortmund.

Bellingham en zijn membership grepen op de laatste speeldag internet naast de Duitse landstitel, maar de Engelsman dwong door zijn goede prestaties een switch naar Actual Madrid af. Bij Actual is Bellingham het seizoen uitstekend begonnen, met dertien targets in evenveel wedstrijden.

De prijs voor het beste staff bij de mannen ging naar Manchester Metropolis.

Related Articles

Back to top button