Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

NAC maakt excuses aan FC Groningen voor verwerpelijk gedrag van een individu | NAC

Niet het gedrag van een groep mensen of een groot deel van het Rat Verlegh Stadion, maar individuele acties van twee NAC-supporters zijn bij FC Groningen-spits Kevin van Veen vrijdagavond compleet in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat verklaart NAC maandagavond, drie dagen na de wedstrijd tegen FC Groningen (3-2-zege), in een persbericht. Daarin worden de bevindingen gedeeld nadat de beelden uitvoerig zijn bestudeerd. Zoals NAC-directeur Henk Valk had aangegeven te zullen gaan doen.

NAC geeft aan een dader in beeld te hebben die zich zwaar misdragen heeft toen Van Veen in de blessuretijd van de wedstrijd gewisseld werd. Volgens NAC heeft een individu ‘een gebaar gemaakt richting de spits dat alle perken te buiten gaat.’ Daarvoor zijn excuses gemaakt aan FC Groningen. Van Veen zelf overweegt aangifte te doen.

NAC geeft aan dat dergelijk gedrag niet thuishoort in het Rat Verlegh Stadion. De membership zegt de dader in beeld te hebben en passende maatregelen te nemen.

Van Veen daagt de B-Facet uit na de gelijkmaker. © Professional Pictures / Marcel van Dorst

Niet te duiden

Als mogelijke aanleiding voor de frustraties van Van Veen wordt door NAC opnieuw het gedrag van een individu opgevoerd. ,,Na zestien seconden bevond de bal zich in de hoek bij de B-Facet. Daar constateren we dat een individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen. Wat daar precies geroepen is, is niet te duiden. Wel is duidelijk dat het uit de hoek komt waar Van Veen later zijn frustraties uit”, aldus NAC in het communiqué.

Tenslotte is er nog het provocerende juichen van Veen direct na zijn gelijkmaker uit een vrije lure. Toen de B-Facet daarop reageerde met het gooien van plastic bekers bier, was scheidsrechter Stan Teuben in lijn met de KNVB-reglementen, genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk te staken.

NAC zegt dat beelden en geluidsopnames uitwijzen dat er geen spreekkoren te horen waren voorafgaand aan het nemen van de vrije lure. In tegenstelling tot wat Van Veen later bij onder meer ESPN zal verklaren. ,,Enige tijd na de gelijkmaker reageerde een deel van het Rat Verlegh Stadion wel met spreekkoren. Dit keuren we uiteraard af”, meldt NAC. ,,Geheel volgens protocol heeft de stadionspeaker dan ook opgeroepen hier mee te stoppen.”

Related Articles

Back to top button