Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Sports

Mainz schorst Anwar El Ghazi na anti-Israël-bericht, coach staat achter besluit: ‘Goed aangepakt’ | Nederlands voetbal

De loopbaan van Anwar El Ghazi bij het Duitse Mainz 05 blijft waarschijnlijk beperkt tot drie invalbeurten. De 28-jarige ex-speler van onder meer Ajax en PSV is door de membership uit de Bundesliga op non-actief gezet omdat hij het geweld van Hamas in Israël op Instagram zou hebben gebagatelliseerd. Coach Bo Svenson heeft alle begrip voor het besluit.

Het bericht dat de aanvaller zondag op sociale media postte, is inmiddels verwijderd. ,,Hierin had El Ghazi een standpunt ingenomen over het battle in het Midden-Oosten op een manier die voor de membership ondraaglijk was”, zo stelt Mainz in een verklaring. ,,Het op non-actief stellen werd voorafgegaan door een verhit gesprek tussen het bestuur en de speler.”

Formeel is El Ghazi, die drieënhalve week geleden tekende bij Mainz op non-actief gezet, maar gezien de toon van de membership in het persbericht, lijkt het uitgesloten dat er nog een weg terug is. ,,Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn op het complexe battle in het Midden-Oosten dat al tientallen jaren aan de gang is. De membership distantieert zich echter duidelijk van de inhoud van de put up aangezien deze niet hand in hand gaat met de waarden van onze membership.”

Het bericht van Anwar el Ghazi, waarin hij stelt dat er sprake is van genocide door Israël. © Anwar el Ghazi Instagram

El Ghazi nam een standpunt in en liet weten de kant te kiezen van de Palestijnen. Volgens de aanvaller is er geen sprake van oorlog of een battle, maar van genocide door Israël. De tweevoudig Oranje-international sloot zijn put up af met de slogan ‘van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn’. Dat werd hem niet in dank afgenomen, omdat dat betekent dat de staat Israël zou moeten verdwijnen.

El Ghazi is niet de eerste voetballer in Duitsland die in de problemen komt door zijn mening over het geëscaleerde battle in het Midden-Oosten. Ook Bayern München-speler Noussair Mazraoui, ex-Ajax, ligt onder vuur vanwege pro-Palestijnse-berichten op sociale media.


Coach begrijpt keuze membership

Mainz-trainer Bo Svensson staat achter de beslissing van zijn membership om aanvaller Anwar El Ghazi te schorsen. Tijdens een persconferentie gaf de Deen wel toe dat het ontbreken van El Ghazi tijdens trainingen en wedstrijden niet ideaal is, gezien zijn al beperkte selectie. ,,Maar ik denk dat we het zo goed hebben aangepakt”, aldus Svensson.

Het laaggeklasseerde Mainz heeft voorin al te maken met verschillende afwezigen. El Ghazi’s schorsing heeft het er volgens Svensson ‘niet makkelijker’ op gemaakt.

Bo Svensson.
Bo Svensson. © AP

Related Articles

Back to top button