Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Auto

Fiat Panda gaat de Chinese language EV-concurrentie aan

Het zal je niet ontgaan zijn als je ook maar een beetje hebt opgelet in autoland. De EV is hier, lengthy could it reign. Echter zijn het lang niet alleen maar de Europese fabrikanten die ermee aan de haal gaan. Tesla, wellicht het meeste bekende EV-only merk, scoort dit jaar wederom groots met de Tesla Mannequin Y. Echter zijn het de Chinese language fabrikanten waar de meeste oproer over is. Zij zouden dankzij een flinke Chinese language staatssteun, de Europese concurrentie kunnen wegpesten dankzij lagere prijzen.

Fiat to the rescue

Fiat heeft deze development ook gezien en gaat weer terug naar waar het goed in is, compacte auto’s produceren voor een goede prijs. Als de Italianen ergens goed in zijn, dan is het kleine stadsauto’s maken. Wellicht het meest bekende voorbeeld hiervan is de Fiat Panda. Sinds 1980 zijn er slechts drie generaties geweest en allemaal zijn ze iconisch te noemen.

Voor de vierde generatie belooft er een vergelijkbare situatie te ontstaan, need de Panda wordt diverser dan ooit. Niet alleen komt er een benzine-aangedreven motorisering maar ook een volledig elektrische. In 2019 kregen wij al een voorproefje hoe een volledig elektrische Panda eruit kon zien, in de vorm van de Fiat Centoventi idea.

Nu begint de klok te tikken, need de Fiat Panda wordt in 2024 officieel onthuld. CEO Olivier Francois laat tegenover de Italiaanse krant La Repubblica het volgende erover weten: ‘Fiat kan en moet een oplossing ontwikkelen die de Chinese language fabrikanten in moeilijkheden brengt’ De manier waarop dit gedaan wordt, is door de focus te leggen op weinig poespas en een slim ontwerp

Finances Design

Fiat gaat met de nieuwe Panda dus terug naar zijn roots. De in 1980 gelanceerde auto kwam uit de magische pen van meesterontwerper Giorgetto Giugiaro. De toenmalige CEO van Fiat Carlo De Benedetti, zocht een vervanger voor de oudere Fiat 126. Echter mocht de nieuwe auto niet meer kosten of wegen dan de 126 en moest het interieur ook nog ruimer zijn.

Giorgetto Giugiairo wist dit te doen door de Fiat Panda te benaderen als een spijkerbroek. Een simpel ontwerp dat functioneel is en daardoor overal bij previous. Deze filosofie is ook gebruikt bij de volgende generaties aan Fiat Panda, maar toen mocht er wel iets meer frivoliteit in het ontwerp komen.

Panda belettering

De nieuwe volledig elektrische Fiat Panda moet nu voor minder dan € 25.000 op de markt komen. Volkswagen heeft hetzelfde doel met de Volkswagen ID.2 en ook Citroën is druk aan het werk met een eigen price range EV. Wat het prijsverschil precies gaat worden tussen de benzine- en elektrische varianten van de Fiat Panda, is nog niet bekend.

Related Articles

Back to top button