Sports

Ex-Fortuna-spits Yilmaz heeft eerste klus als hoofdtrainer binnen bij Besiktas

Burak Yilmaz op de financial institution bij Besiktas

NOS Voetbal

Voormalig Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz is de nieuwe hoofdtrainer van Besiktas. De 38-jarige voormalig Turks worldwide is bij de Turkse topclub de opvolger van Senol Günes, die vrijdag opstapte. De voormalig bondscoach deed dat na een 3-2 nederlaag in de Convention League bij de Zwitserse membership Lugano.

Yilmaz was al assistent bij Besiktas en werd na het ontslag van Günes in eerste instantie aangesteld als interim-trainer. Zondag had hij voor het eerst de leiding, tegen Istanbulspor (2-0 winst). Nu heeft Besiktas dus besloten dat Yilmaz voorlopig de hoofdtrainer blijft.

Besiktas staat na acht speelronden op de vierde plek in de Turkse competitie met zestien punten, acht punten achter koploper Fenerbahçe.

Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard

Yilmaz maakte vorig jaar zomer, als voetballer, de overstap van Lille naar Fortuna Sittard. In Limburg ondertekende hij een contract voor vijf jaar. Het was de bedoeling dat hij zich in Sittard na zijn actieve loopbaan zou gaan richten op het trainersvak.

Zo ver kwam het niet. Na 26 wedstrijden, waarin hij negen treffers maakte, besloot hij te stoppen bij Fortuna, waarna hij niet veel later bekend maakte zijn carrière helemaal te beëindigen.

Related Articles

Back to top button